27 / 04 / 2024

süleymaniye yıkık binalar

süleymaniye yıkık binalar

Tarihi Süleymaniye semtinde kentsel dönüşüm projesi sürecinde yıkılan birçok ev, Suriyeli mülteciler için yaşam alanı haline geldi. Savaş mağduru aileler hayatlarını burada sürdürüyor.

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 500 binada incelemelerde bulunan bilirkişinin söyledikleri yıkımın ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Uzman isimler peş peşe Türkiye'nin depremselliğine ilişkin açıklamalarda bulunurken; beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

Araç sahipleri bu gece yastığa başını rahat koyacak! Akaryakıta gece yarısı büyük indirim geldi

Art arda zam gelen akaryakıtta bu kez indirim gündeme geldi. Araç sahipleri benzin, motorin ve LPG’ye ne kadar indirim geleceğini merak ediyor. Aktarılan son bilgilere göre büyük indirim söz konusu…

İSKİ, Büyükçekmece'de kanunsuz şekilde inşa edilen evi yıktı!

İSKİ, Büyükçekmece'de inşa edilen yapıyı kanuna uygun bir şekilde inşa edilmediğini öne sürerek yıkımını gerçekleştirdi. Evi inşa eden  Ali Söylemez yıkıma tepki gösterdi. 

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

süleymaniye yıkık binalar Haberi

süleymaniye yıkık binalar

İstanbul'un tarihi semtlerinden Süleymaniye'de kentsel yenileme projesi sürecinde yıkılan çok sayıda ev, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilere sığınak oldu. 


Yıkık binaların arasında kendilerine yaşam alanı inşa eden Suriyeli aileler, burada hayatlarını sürdürüyor. Daha çok Suriyeli Kürtlerden oluşan savaş mağdurları, tarihi Süleymaniye Camisi'nin gölgesi altında, mahallenin yeni sakinleri olarak yer alıyor. 


On bir çocuğuyla yıkık bir binanın tek göz odasında yaşayan Mahmut, durumlarını "İstanbul güzel ancak vatanımız daha da güzeldi" sözleriyle dile getiriyor. Suriye İnsan Hakları Orgütü'nün 2014 yılı raporuna göre, toplam sayıları 6 milyona yaklaşan Suriyeli mültecilerin 1,9 milyonu Türkiyede yaşıyor. En fazla Suriyeli mültecinin bulunduğu ülke olan Türkiyede, sığınmacıların yaklaşık 300 bini kamplarda yaşarken, geri kalanı ise çeşitli şehirlerde hayatlarını sürdürüyor. 


Bizim...