25 / 04 / 2024

sultangazi gecekondu tapu sorunu

sultangazi gecekondu tapu sorunu

Sultangazi'de 40 yıldır tapularını almak için bekleyen gecekondu sahipleri, belediye tarafından belirlenen rayiç bedelin yüksekliği sebebiyle mağdur durumda.

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 

Sultangazi'de 40 yıllık tapu sorunu yüksek rayiç bedele takıldı!

Sultangazi'de 40 yıldır tapularını almak için bekleyen gecekondu sahipleri, belediye tarafından belirlenen rayiç bedelin yüksekliği sebebiyle mağdur durumda.

Sultangazi'de tapular dağıtıldı!

Sultangazi Belediyesi tarafından, imar uygulamasıyla tapu sorunu çözülen Yayla Mahallesi'ndeki yerlerin tapuları ev sahiplerine teslim edildi. Törende, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun konuşma yaptı...

Yeni yapılar tapu harcına tabi!

775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 33. maddesi değişti. Yeni düzenlemeye göre dönüşüm projesi kapsamındaki projeler için harç ödemesi yapılmayacak. Ancak yeni yapıların satışında tapu harcı istisnası satış aşamasında uygulanamıyor.

Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor!

Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi Yamaçevler’de tapusu olmayan 500’e yakın vatandaş hak sahibi yapıldı. Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor. 

Konak'ta tapu işlemlerini sonlandıramayan vatandaşlara müjde!

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 2981 sayılı Gecekondu ve İmar Affı’na müracaat etmiş ancak bugüne kadar tapu işlemlerini sonuçlandıramamış vatandaşları sevindiren bir karar uygulamaya konuldu.

Sultangazi Esentepe'de tapular dağıtılıyor!

Esentepe Mahallesi’nde mükerrer tapu sorununu çözen Sultangazi Belediyesi, 643 hak sahibine tapularını dağıttı.

Sultangazi'nin tapu sorunu mecliste!

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, İstanbul Sultangazi ilçesi Merkez Habibler Mahallesi sakinlerinin tapu sorunlarını meclis gündemine taşıdı..

Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek!

6745 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Gecekondu Kanununa geçici madde ilave edildi. Buna göre Gaziantep Şahinbey'de tapu tahsis bedelleri iade edilecek..

Antalya Ermenek'te tapu sorunu çözülüyor!

Antalya'da kentin Dedeman, Lara, Şirinyalı gibi en lüks mahallerinin bulunduğu Muratpaşa ilçesinin sınırlarında yer alan gecekondu mahallesi Ermenek'te tapu sorunun çözülmesi için son aşamaya geçildi.

Sultangazi'de tapu sorunuyla ilgili bilgi verildi!

Sultangazi Merkez Habibler Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi, mahallenin Tapu sorunuyla ilgili bilgi vermek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunu ziyaret etti.

sultangazi gecekondu tapu sorunu Haberi

sultangazi gecekondu tapu sorunu

Sultangazi Belediyesi, Temmuz'da gecekondu hak sahiplerine tebligatlar göndererek tapu satış sürecinde rayiç bedellerinin belirlenmesi aşamasına gelindiğini açıkladı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, ilk olarak Alibeyköy Barajı'nın üstünde yer alan ve su havzası dışında kalan Gazi Mahallesi ile  Zübeyde Hanım Mahallesi'ne tebligatlar gitti ve 40 yıllık tapu sorunun çözümü için harekete geçildi. 

Fakat belediye tarafından kurulan takdir komisyonunun belirlediği ve kasım ayından itibaren hak sahiplerine tebligatla bildirilmeye başlanan rayiç bedel (bir gayrimenkulün güncel alım-satım değeri)  mahallelilerin mağduriyetine neden oldu. Metrekaresi 2 bin 350 TL olarak belirlenen rayiç bedeli ödemesi mümkün olmayan mahalle sakinlerinin 40 yıllık tapu sorunu içinden çıkılmaz bir hale geldi.

“MÜTEAHHİTLERE YEM OLACAKLAR”

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Avseren, mahallelinin yüksek rayiç bedeli ödeme imkanı olmadığını vurgulayarak,  “Bu durumda mahalleler,...