25 / 04 / 2024

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya Demre'de tapu sevinci!

Antalya'nın Demre ilçesinde Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'una tapu tahsis belgeleri teslim edildi. 



Antal'ya Demre'de 3 Mart günü yapılan Demre Belediye Meclisi toplantısında, Noter huzurunda yapılan kura çekimi ile Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde arsa almaya hak kazanan 30 kişiden 19'u tapu tahsis belgelerini aldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Demre Belediyesi'nin 3 Mart günü yapılan meclis toplantısının ardından noter huzurunda yapılan kura çekimine 277 kişi katılmış, kurada 30 kişi arsa almaya hak kazanmıştı. Arsaların işlemlerini tamamlayan ve parasını ödeyen Demreli 19 vatandaşa tapu tahsis belgeleri, Demre Belediyesi'nde düzenlenen törenle verildi. Törene, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Günay ve belge almaya hak kazanan Demreliler katıldı.

Antalya Demre de tapu sevinci!

Törende bir konuşan Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Hepiniz bir ay gibi kısa sürede işlemlerinizi yaparak, tapu tahsis belgelerini almaya hak kazandınız. Bu hızlılık bize yeni bir görev veriyor. Yeni arsa üretmemiz gerekiyor. Arsalarınız 400 ile 650 metrekare arasında. Bu paralarla bölgenin alt yapısını yapacağız. Sizler de 2 yıl içinde su basmanı atmanız, 5 yıl içinde inşaatı tamamlamanız gerekiyor. Bu koşullar yerine getirilmezse belgeniz iptal olur. Evinizi tamamlayıp, oturma ruhsatınızı aldıktan sonra 10 yıl içinde evinizi satamazsınız. Bu yasal koşullara uymanız dileğiyle, hepinizi kutluyorum. Tapu tahsis belgeleriniz hayırlı olsun" dedi.

Ardından Başkan Kocakaya ve Başkan Yardımcısı Salih Günay, vatandaşların tapu tahsis belgelerini verdi.

Bursa Yıldırım Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık! 


Geri Dön