29 / 03 / 2024

Sultan's Residence

Sultan's Residence

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Açelya Apartmanı ve etrafında riskli durumda bulunan binaların maliklerine yardım edileceğini açıkladı.

6 milyon kişi boş konut projelerine yerleştirilsin!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Candaş Tolga Işık bugünkü yazısında, İstanbul'daki yapılaşmayı anlattı. 600 bin binanın yıkılabileceğini ifade eden Işık, 6 milyon kişi boş konut projelerine yerleştirilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul'da 704 metruk bina yıkıldı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ve ilçe belediyeleri tarafından başlatılan proje kapsamında 732 bina yıkıldı. İstanbul'da en çok yıkım 158 metruk bina ile Beylikdüzü'nde yapıldı.

Kırşehir'de 24 metruk bina yıkıldı!

Kırşehir'de, suç oluşumunda fiziki faktör olarak değerlendirilen metruk binalardan 24'ünün belediye ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirildi.

Bingöl'de terkedilen eski binalar yıkılıyor!

Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde kullanımını önlemek amacıyla, Belediye görevlileri ile yapılan ortak çalışmayla uyuşturucu madde kullanımı açısından risk teşkil ettiği tespit edilen 5 metruk binayı yıktı.

Hak sahibinin haberi olmadan bina yıkılabilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyuculardan birinin sorduğu Hak sahibinin haberi olmadan bina yıkılabilir mi sorusuna yanıt verdi..

Emektar casino yıkıma direndi!

Kumarhaneleriyle ünlü Las Vegas şehrindeki 12 katlı Clarion Hotel, zorlu bir yıkım sürecine sahne oldu. 200 odalı binanın bir kısmı ayakta kalınca devreye vinçler girdi.

Yıkımı yapılacak tarihi binaların rölövesi lazerle çıkarılacak!

Edirne'de birçoğu yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binanın rölövesi lazerle çıkarılacak. Anıtlar Kurulu'nun kararıyla yıktırılacak metruk haldeki tarihi binalar, bu rölövelere göre aslına uygun yeniden yapılacak.

Bina yıkımına kural geliyor!

Kentsel dönüşüm hamlesiyle riskli yapıların yıkımı başladı. Kuralsız ilerleyen yıkımların can kayıplarına yol açması üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yönetmelik hazırladı. İşte ayrıntılar...

Manisa Büyükşehir Belediyesi imar planı yolda olan binaları yıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yunusemre İlçesi Barbaros Mahallesi’nde bulunan imar planında yolda kalan 3 katlı betonarme binanın kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Taner İçöz bilgi verdi.

Zeytinburnu Belediyesi kaçak yapıları yıktıracak!

Kaçak yapıların yıkım işi Zeytinburnu Belediye Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıyor. 150 günde tamamlanacak yıkım işinin ihalesi 2 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00 'te düzenlenecek.

Çatalca Belediyesi kaçak yapıların yıkım işini ihaleye çıkarıyor!

Kaçak yapıların yıkım işi Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkıyor. 90 günde tamamlanacak yıkım işinin ihalesi ise 9 Eylül tarihinde Çatalca 'da gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşümde binaların yıkımı nasıl olmalı?

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşüm sırasında çevreye zarar vermeden binaların nasıl yıkılması ve kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.

Erdoğan Bayraktar: Bugüne kadar 50 bin bina yıktık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar 50 bin bina yıktıklarını belirtti...

İstanbul'da toptan yıkılması gereken semtler var!

Başbakan haklıdır. O binalar yıkılmalıdır. Açıkçası hangi binalardan bahsedildiğini bilmiyorum.Söylediğim şudur: Kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde yıkılması kararlaştırılan binalar yıkılmalıdır

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Mta Grup Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mta Grup Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de Fatıma Sultan S Albayrak ve Mücahit Albayrak ortaklığında kuruldu.

Tarihi Horhor Hamamı 29 milyon TL'ye satılıyor!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı'nda 1. Bölge tamamlandı!

Dünyanın en büyüğü olacak olan Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, mega kent İstanbul’a nefes aldıracak. Elmalı Gölü çevresine kurulan orman, New York’taki Central Park’ın 3 katı büyüklüğe sahip olacak.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Sultan Süleyman Group Gayrimenkul İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Süleyman Group Gayrimenkul İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Sameh S.M.A. Aboaka tarafından kuruldu.

Çorum Kalesi gecekondulara teslim!

Çorum'da, 1571 yılında 'Sultan Süleyman Hayratı' olarak yaptırıldığı bilinen, Selçuklu mimarisi özelliği taşıyan Çorum Kalesi, halk arasında 'kale kondu' olarak isimlendirilen yapıların işgaline teslim oldu. 

Kanuni'nin mirasına restorasyon tehdidi!

Kanunu Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında Yatağan ilçesinde yaptırdığı mescit, han ve köprünün restorasyon çalışmaları, proje ile yapım aşamasında ortaya çıkan farklılıklardan dolayı durduruldu. 

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanı imar planı askıda!

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Cihangir Camisi yenilendi!

1559 yılında Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Mimar Sinan’a yaptırılan Cihangir Camisi yenilendi...

Vera Dekorasyon Ve Yapı İşleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vera Dekorasyon Ve Yapı İşleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Çetin, Onur Sorgun ve Sultan Süleyman Zuhri ortaklığında kuruldu.

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Sultan's Residence Haberi

Sultan's Residence

Ankara'da gerçekleşen ve 11 binanın boşaltılmasıyla önlenen inşaat sorununa ilişkin olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamada bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; boşaltılan binalarda oturan kişilere 30 bin lira eşya yardımı, kiracılara 2500 lira taşınma yardımı, mal sahiplerine de 5750 lirası peşin her ay da 1150 lira kira yardımı verilecek.

Bakan Kurum'un açıklamaları şu şekilde: 
''Ankaramıza geçmiş olsun. Burada bulunduğumuz alan Çankaya'da bulunan Açelya sitemizin bulunduğu alandayız. Açelya sitesinin altındaki inşaatta kontrolsüz kazı sebebiyle 21 apartman 900 vatandaşımız risk altındaydı.

Tüm ekiplerimiz seferber oldu. Tüm çalışmaları titizlik içinde yürüttük. Yıkım sürecinde ve esnasında tüm binaların tespiti sürecinde birlikte hareket ettik. Kontrolsüz kazı sebebiyle Açelya Apartmanı'nı yıkmak zorunda kaldık. Vatandaşlarımızın canına malına zarar gelmeyecek şekilde işlemleri gerçekleştirdik.

11...