16 / 04 / 2024

Suluhan  dükkan kiralarına zam

Suluhan  dükkan kiralarına zam

Ankara’nın tarihi alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı iddia edildi.

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

30 Ekim'de yaşanan depremden sonra, Bayraklı’da inşa edilen rezerv alanda bu kez de ‘dükkan’ krizi yaşanıyor. 250 konutun KYK’ya satıldığı bloklarda TOKİ tarafından devri yapılan ancak yurt yapılan binaların altında kalması sebebiyle mülk sahiplerinin kullanmasına izin verilmedi.

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan 3 katlı bina alıyor!

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan bina satın alınmasına karar verdi. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Dükkan ve iş yerlerinin fiyatlarında yaşanan artışlar da aynı konut fiyatları gibi ilerliyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatının 1.5 milyon dolar olmasına tepki gösterdi. Peki Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi?

İBB, Bayrampaşa'daki 37 adet dükkanı 3 yıllığına kiraya veriyor! 

İBB, İstanbul ili, Bayrampaşa ilçesi, Sağmalcılar Mahallesi, Köy Yanı Mevkiinde yer alan 37 adet dükkanı 3 yıl süreyle kiraya veriyor. İşte detaylar ve ihale tarihi... 

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Sentez Merter 1 Eylül'de açılıyor! Vade farksız 24 ay taksitle hemen teslim dükkan fırsatı!

Kadın modasına yön verecek alışveriş merkezi olarak lanse edilen ‘Sentez Merter’ kapılarını 1 Eylül'de açıyor. Sentez Merter'de 24 ay taksitle hemen teslim dükkan fırsatı sunuluyor.

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışları gündemden düşmüyor. Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 dükkan 10 yıllığına kiraya verilecek! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde yer alan 7 adet dükkanı 10 yıllığına kiraya verecek. 

TOKİ Şanlıurfa'da 246 konut ve 223 dükkan inşa ediyor!

Yatırımlarına hızlı bir şekilde devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa'da tam 246 konut ve 23 dükkan inşa edecek. İşte detaylar…

Suluhan  dükkan kiralarına zam Haberi

Suluhan  dükkan kiralarına zam

Ankara'nın tarihi alışveriş merkezi olan Suluhan'da pandemi nedeniyle esnaf zor zamanlar geçiriyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Suluhan'da bulunan dükkanların kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı öne sürüldü. Kira zammıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan esnafa ihbarname gönderildi. 

Öte yandan esnaf,  1000 TL  doğrudan gelir desteği ile üç ay boyunca büyükşehirlerde aylık 750 TL diğer illerde aylık 500 TL kira yardımından yararlanacak esnaf listesinde de yer almadıklarını dile getirilerek konuyla ilgili destek beklediklerini dile getirdi. 

“SATIŞLAR YÜZDE 80 DÜŞTÜ” 

Handa depoda çalışan bir emekçi, satışların yüzde 80 oranında düştüğünü söyledi. Korkuyla çalıştıklarını anlatan emekçi, “Pandemi var insanlar korkuyor gelmiyorlar, biz de korkuyoruz ama çalışmak zorundayız. Yasaklar yeterli değil, yasak koyuyorsunuz insanlar hâlâ sokakta ama alışveriş yapmıyorlar sadece geziyorlar. Esnaf dükkânları kapatmak...