25 / 04 / 2024

Ankara Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

Ankara Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

Ankara’nın tarihi alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı iddia edildi.



Ankara'nın tarihi alışveriş merkezi olan Suluhan'da pandemi nedeniyle esnaf zor zamanlar geçiriyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Suluhan'da bulunan dükkanların kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı öne sürüldü. Kira zammıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan esnafa ihbarname gönderildi. 

Öte yandan esnaf,  1000 TL  doğrudan gelir desteği ile üç ay boyunca büyükşehirlerde aylık 750 TL diğer illerde aylık 500 TL kira yardımından yararlanacak esnaf listesinde de yer almadıklarını dile getirilerek konuyla ilgili destek beklediklerini dile getirdi. 

Ankara Suluhan da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

“SATIŞLAR YÜZDE 80 DÜŞTÜ” 

Handa depoda çalışan bir emekçi, satışların yüzde 80 oranında düştüğünü söyledi. Korkuyla çalıştıklarını anlatan emekçi, “Pandemi var insanlar korkuyor gelmiyorlar, biz de korkuyoruz ama çalışmak zorundayız. Yasaklar yeterli değil, yasak koyuyorsunuz insanlar hâlâ sokakta ama alışveriş yapmıyorlar sadece geziyorlar. Esnaf dükkânları kapatmak üzere, ekonomi çöküyor, gidişatımız hiç iyi değil. Böyle bir kapatma işe yaramıyor. 14 gün tamamen kapatılsa en iyisi. Satışlar yüzde 80 oranında düştü. Satış yok. İşverenler de işçi çıkarmak zorunda kalıyor. Kazanç yok ki çalışanlarına para versin” dedi. 
 

Ankara'daki işletme kiralarına yeni yılda zam yok!

Ankara'da esnaflar kira artışlarının dondurulmasını istiyor!


Geri Dön