25 / 04 / 2024

Sur alipaşa kentsel dönüşüm

Sur alipaşa kentsel dönüşüm

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alipaşa mahallesinde kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yıkımlar devam ediyor. Bölgede 2012’den bu yana 600'den fazla evin yıkıldığı belirlendi.

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesinde tahliye kararı!

Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tahliye kararı alındı. Bölge halkı alınan karara tepki gösterdi.

Adana Seyhan'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana'nın Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 682 konut inşa edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekkürü!

Üsküdar Burhaniye, Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinin sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekküründe bulundu.

TOKİ Alipaşa kura sonucu 4 Haziran 2021 öğrenme ekranı!

TOKİ Alipaşa kura sonucu 4 Haziran 2021 öğrenme ekranı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Alipaşa kura sonucu 4 Haziran 2021 öğrenme ekranı ve proje detayları...

TOKİ Silivri Alipaşa kuraları bugün çekiliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik BakanlığıToplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Silivri Alipaşa projesinin kura çekilişini bugün gerçekleştiriyor...

Alipaşa TOKİ kura sonucu 2021 listesi!

Alipaşa TOKİ kura sonucu 2021 listesi haberimizde yer alıyor. İşte Alipaşa TOKİ kura sonucu 2021 listesi ve proje detayları...

Silivri Alipaşa kura sonuçları 04.06.2021 isim listesi!

Silivri Alipaşa kura sonuçları 04.06.2021 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte Silivri Alipaşa kura sonuçları 04.06.2021 isim listesi ve proje detayları...

TOKİ Silivri Alipaşa kura sonucu 4 Haziran 2021 kazananlar listesi!

TOKİ Silivri Alipaşa kura sonucu 4 Haziran 2021 kazananlar listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Silivri Alipaşa kura sonucu 4 Haziran 2021 kazananlar listesi ve proje detayları...

TOKİ Silivri Alipaşa 2021 başvuruları ne zaman başlıyor?

TOKİ Silivri Alipaşa 2021 başvuruları ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Silivri Alipaşa 2021 başvuruları ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Sur alipaşa kentsel dönüşüm Haberi

Sur alipaşa kentsel dönüşüm

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alipaşa mahallesinde kentsel dönüşüm çalışması devam ediyor. Yıkımların sürdüğü bölgede 5 yılda 600'den fazla evin yıkımı gerçekleşti.


Sur Platformu Eş Sözcüsü Talat Çetinkaya, Alipaşa mahallesinin yüzde 80’inin yıkıldığını açıkladı. Çetinkaya, Sur’daki kültürel ve tarihsel yıkımın devam ettiğini belirtti.


Çetinkaya, “Yıkıntılar içerisinde yaşamını sürdürmeye çalışan bir halk var. Bu durum başlı başına büyük bir direniştir. Tüm baskılara rağmen halkın orayı terk etmemesinin oradan çıkmak istemediğinin en net mesajıdır” şeklinde konuştu.


Alipaşa mahallesinde yıkılmayan 200’e yakın evin kaldığını, ikinci etap için Lalebey mahallesinde bine yakın evin yıkılmasının planlandığını söyleyen Çetinkaya, Sur ilçesinin yüzde 80’ini kapsadığını dile...