19 / 04 / 2024

Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı

Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı

Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı, Bakırköy'de ihtiyaca cevap vermeyen 171 yıllık okulun yanına yeni bir okul yaptırdı. Özdemir, toplumsal bir hizmet gerçekleştirmenin yanı sıra yeni nesillere de eser bıraktıklarını ifade etti.

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Konya Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı restore edilecek mi?

Konya Akşehir’de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı yıllardır turizme kazandırılacağı günü bekliyor.

Sveti Stefan Kilisesi'nin restorasyon çalışması bitti!

Restorasyon bütçesinin 3 milyon lirayı aştığı söylenen Sveti Stefan Kilisesi kilisesi 5 ay sonra açılıyor. 2011'den bu yana restorasyonda olan kilisenin 41 kolonun tamamına yakını tek tek değiştirildi.

Datça Rum Kilisesi restore ediliyor!

DATÇA Hızırşah Mahallesi'nde bulunan, tarihi Rum Kilisesi'nde, restorasyon çalışmaları sürüyor. R estore edilecek tarihi kilise, çalışmaların tamamlanmasından sonra 'Kültür evi' olarak hizmete açılarak, turizme kazandırılacak.

Elazığ Surp Kevork Manastırı koruma altına alındı!

Tarihi mirasın korunması yolunda başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Elazığ Şahinkaya köyünde bulunan, 1061 yılında inşa edildiği kabul edilen Surp Kevork Manastırı'nın koruma altına alındığı bildirildi.

Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi İstanbul'da inşa edilecek!

Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir kilisenin sıfırdan inşa edilmesine onay çıktı.Yapılacak kilisenin İnşaat maliyetinin tamamı Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakfı tarafından ödenecek.

Mudanya Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon yapılacak!

Mudanya, Kumyaka Köyü’nde bulunan ve 2012 yılında Fener Rum Patrikhanesi adına Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis'in mülkiyetini özel bir kişiden satın aldığı Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon hazırlıklarına başlandı.

İskenderun Belediyesi ile Katolik Kilisesi'nin arsa sorunu çözülüyor!

Vatikan Türkiye Anadolu Havarisel Vekili Paolo Bizetti, İskenderun Katolik Kilisesi Başpapazı Maxsimi Miliano ile kilise tercümanı Hanry Leylek İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'i ziyaret etti.

Trabzon Mimarlar Odası, Ayasofya Kilisesi için dava açtı!

Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi müzeyken camiye dönüştürüldü. 800 yıllık fresklerin üstü örtüldü, bir kısmı kırıldı. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, caminin rölöve projesinin iptali için Kültür Bakanlığı'na karşı dava açtı.

Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi ve hipodrom restore edilecek!

Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, sanayi sitesinin altındaki hipodromun ortaya çıkarılması ve 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nin restore edilmesiyle çalışma yapılacağını açıkladı.

Paris Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine altın kaplamalı kubbe yapıldı!

Eyfel Kulesi yakınlarında inşa edilen Saint Trinite Kilisesi'nin üzerine 8 ton ağırlığında altın kaplamalı kubbe yapılması tartışmalara neden oldu. Rusya'nın 170 milyon avro yatırım yaptığı kiliseye 4 kubbe daha yerleştirilecek.

Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı Haberi

Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı

Surp Asdvazsazin Kilisesi Vakfı'nın Bakırköy'de yaptırdığı yeni okul, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak.


Vakıf Başkanı Mesut Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul inşaatının tamamlanmasının kendileri için büyük sevinç kaynağı olduğunu söyledi.


Yeni bir binaya 171 yıl sonra taşınmanın kendileri için önemli olduğunu belirten Özdemir, "Osmanlı İmparatorluğu döneminde barutçubaşı olan Hovahannes Dadyan'in yaptırdığı okul, 171 yıldan bu yana hizmet veriyordu ancak 3 derslik olarak yapılmış okulun artık ihtiyaçları karşılamaktan uzak kalması üzerine bu işe giriştik. Çok büyük bir ihtiyaçtı" dedi.


Özdemir, toplumsal bir hizmet gerçekleştirmenin yanı sıra yeni nesillere de eser bıraktıklarını ifade etti. Ailelerin ve çocukların yeni binayı gezdiklerinde heyecanlandıklarını aktaran Özdemir, şunları anlattı:


"Daha önce de okullar açıldı ama bunlar özel izinlerle gerçekleşti. Bu okulu, 2008'de çıkan Vakıflar Yasası ile...