29 / 03 / 2024

süs bitkisi üretimi

süs bitkisi üretimi

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, çiçek üretiminde yeni arazilerin oluşturulması için Hazine Müsteşarlığı ile görüştü. Osman Bağdatlıoğlu, Türkiye'nin çiçek üretilebilecek bölgelerindeki arazileri değerlendirdiklerini bildirdi.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tona, arpa üretimi ise 9 milyon tona ulaştı. Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları da resmen katlandı. İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2023 fiyat listesi...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Mayıs ayında ticari süt üretimi düştü, tavuk üretimi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin üretim verilerini açıkladı Buna göre ticari süt miktarı, yüzde 11 düşerek 115 bin 382 tona geriledi. Tavuk eti üretimi ise yüzde 5,1 artarak 210 bin 14 tona çıktı.

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

TÜİK açıkladı: Süt miktarı artarken, beyaz et üretimi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, toplanan inek sütü miktarı, mart ayında 2022’nin aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, tavuk eti üretimi yüzde 1,5, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,5 ve hindi eti üretimi yüzde 7,3 oranında düştü.

Euro NCAP çarpışma testinden yüksek puan alan Kia Ceed serisi Mayıs zammı merak ediliyor

Kia Ceed'in tasarımı, performansı ve özellikleri, Avrupa'da tercih edilen otomobil standartlarına uygun olarak geliştirilmiştir. Kia Ceed'in üretimi, modern otomotiv üretim teknikleri ve kalite kontrol süreçleri kullanılarak gerçekleştirilir. Peki 03 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir

Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama! Çok önemli bir gelişme yaşandı!

Et ve Süt Kurumu (ESK), şarküteri üretimi yapan firmalara yönelik olarak mayıs sonuna kadar 16 bin canlı kesimlik büyükbaş hayvandan elde edilecek karkasların satışını yapacağını açıkladı.

Süt üretiminde sert düşüş! Resmen dibi gördü!

2023 yılı ocak ayında 874 bin 67 ton olan ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı şubatta yüzde 9,2 oranında düşerek 793 bin 384 tona indi. Süt ürünleri arasında ise en keskin düşüş tereyağında meydana gelirken, şubat ayında beyaz et üretimi de aylık yüzde 8,1 oranında azaldı.

Süt ve beyaz et üretiminde kritik gelişme! Son veriler herkesi korkuttu!

TÜİK verilerine göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, ocak ayında 2022 yılının ocak ayına göre yüzde 4,4 oranında arttı. Tavuk eti üretimi ise ocak ayında yüzde 4,6 azalarak 191 bin 807 tona geriledi.

süs bitkisi üretimi Haberi

süs bitkisi üretimi

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, çiçek üretiminde yeni arazilerin oluşturulması için Hazine Müsteşarlığı ile görüştüklerini, Türkiye'nin çiçek üretilebilecek bölgelerindeki arazileri değerlendirdiklerini bildirdi.


Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halen 36 ülkeye gerçekleştirilen süs bitkileri ihracatını 45-46 ülkeye çıkarmak ve üretilen süs bitkisi çeşidini artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Süs bitkilerinde 2023 ihracat hedefinin 500 milyon dolar olduğunu, bu hedefe ulaşmak için çalıştıklarını ifade eden Bağdatlıoğlu, şunları kaydetti: 


"Birlik olarak Türkiye çapındaki yaklaşık 500 üyemizin 300'ü ile anket yaptık. Bunun sonucunda belli ihtiyaç listesi ortaya çıktı. İhtiyaç listesi çerçevesinde 6 bakanlığımız ile 1,5 yıldır yapılan çalışmaları topladık. Gördük ki çiçek üretimi ve ihracatının artırılması için öncelikle yeni çeşitlerin üretilmesi ve yeni arazilerin oluşturulması gerekiyor. Bu konuda Gıda, Tarım...