19 / 04 / 2024

Tabii karakteri korunacak alan

Tabii karakteri korunacak alan

Korunması gereken alanlar, aynı zamanda yapılaşma yasağı getirilen alanlar oluyor. Peki, hangi alanlara yapılaşma yasağı getiriliyor? Yapılaşma yasağı olan alanlar nelerdir? İşte yanıtı bu haberde...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? 

Alparslan Bayraktar, 2023 yılı itibarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na atandı. Peki, Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? İşte ayrıntılar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Cunda Adası 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi! TOKİ projeleri için de bazı illerde acele kamulaştırma yapılacak!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cunda Adası kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Sözleşmeli Personel Alımını kaçırmayın! Son başvuru tarihi 15 Mart 2023!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 15 Mart 2023 olarak açıklandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller ile bir araya geldi.

Beykoz’da bir mahalle daha kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Beykoz’da bir mahalle daha kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

2 ildeki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bugünkü 31575 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Bolu ve ankara'da bazı alanlar kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Manyas Kuş Cenneti kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi!

Balıkesir ili, Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Manyas Kuş Cenneti Doğal Sit Alanı, kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bolu ve Giresun'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bolu ili Seben ilçesi sınırları içerisinde yer alan Seylik Mağaraları Doğal Sit Alanı ve Giresun ili Keşap ilçesinde yer alan Şahinkaya Tepesi Potansiyel Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bitlis İli, Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31573 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul, Sivas ve Erzurum'da bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mega kent İstanbul, Sivas ve Erzurum'da yer alan bazı bölgelerin sit alanları "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

6 ildeki bazı bölgeler 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi!

Muğla, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Sivas ve Bolu illerinde yer alan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Antalya Gündoğmuş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya İli, Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31502 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tabii karakteri korunacak alan Haberi

Tabii karakteri korunacak alan

Yapılaşma yasağı olan alanlar nelerdir?

Korunması gereken alanlar, aynı zamanda yapılaşma yasağı getirilen alanlar oluyor. Peki, hangi alanlara yapılaşma yasağı getiriliyor? Yapılaşma yasağı olan alanlar nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Korunması gereken alanlar şu şekilde sıralanıyor:

a) Onaylı Çevre Düzeni Planlarında, mevcut özellikleri korunacak alan olarak tespit edilen ve yapılaşma yasağı getirilen alanlar (Tabii karakteri korunacak alan, biogenetik rezerv alanları, jeotermal alanlar ve benzeri),


b) Tarım Alanları: Tarımsal kalkınma alanları, sulanan, sulanması mümkün ve arazi kullanma kabiliyet sınıfları I, II, III ve IV olan alanlar, yağışa bağlı tarımda kullanılan I. ve II. sınıf ile, özel mahsul plantasyon alanlarının tamamı,


c) Sulak Alanlar: Doğal veya yapay, devamlı veya geçici, suların durgun veya akıntılı, tatlı, acı veya tuzlu, denizlerin gel-git hareketinin çekilme devresinde 6 metreyi geçmeyen...