29 / 03 / 2024

TANAP boru ihalesi

TANAP boru ihalesi

22 Nisan 2014 tarihinde firmaların davet edilmesi ile başlayan ihale sürecinin sonucunda sözleşmeler TANAP Doğal Gaz İletim A.S ile üç firma arasında imzalandı.

Taner Yıldız: TANAP'ta performans gösterenleri tebrik ediyorum!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız '18 firma farklı ülkelerden katılmışlardı, bu ihalede büyük bir performans göstererek boru hattının en az yüzde 80'ini Türkiye'deki sanayiciler almış oldular' dedi.

TANAP boru ihalesinde imzalar atıldı!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ( TANAP ) imza töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu proje ile dünyanın enerji üzerinden barış yüzyılı yaşayacağını söyledi.

TANAP'ta kullanılacak boruların yüzde 80'i yerli!

Şahdeniz yatağından çıkarılıp Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa` ya gönderilecek doğalgazı taşıyacak Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi`nde döşenecek boruların hangi şirketlerden alınacağı belli oldu...

TANAP'ın boru ihalesinde imzalar atılıyor!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ’nde (TANAP) sona yaklaşılıyor. Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak TANAP projesinin boru hattı yapımında yerli firmaların rol oynaması planlanıyor.

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

TANAP 2018'in ilk yarısında faaliyete geçecek!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) 2018 ilk yarısında faaliyete geçiyor. TANAP'la birlikte Türkiye'ye ilk olarak 6 milyar metreküp ilave doğalgaz tedarik edebilecek.

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

TANAP, 6 projeye 14 milyon TL fon sağlayacak!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, geçtiği güzergah üzerindeki 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. TANAP ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları'yla geçtiği yerlerdeki yerleşimlere olumlu bir katkı sağlayacak.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

TANAP'ın finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak!

2018’de ilk gazın taşınacağı TANAP boru hattının finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak

Azerbaycan Milli Meclisi Tanap anlaşmasını onayladı!

Azerbaycan Milli Meclisi, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) anlaşmasını onayladı.

TANAP için dış finansman müzakeresi yürütülüyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için uzun vadeli ve ucuz dış finansman sağlamak için müzakere yürüttüklerini söyledi.

TANAP ve TAP hatlarının yapımı başarıyla sürüyor!

1. Avrasya Enerji Konferansı başladı. Konferansın açılış toplantısında konuşan Azerbaycan Enerji Bakan Yardımcısı Natig Abbasov, Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP hatlarının yapımının başarıyla sürdüğünü ifade etti.

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

TANAP'ın inşaatında son durum ne?

SOCAR Sermayeler Departmanı Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın inşaatının sürdüğünü kaydetti. Aliyev, ""Bin 166 kilometrelik boru inşa edildi, 929 kilometrelik boru inşaat alanlarına getirildi. 535 kilometrelik kaynak işleri tamamlandı." dedi.

TANAP boru ihalesi Haberi

TANAP boru ihalesi

Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık 1850 kilometrelik boru hattının, Gürcistan sınırından Eskişehir'e kadar olan 56" çapındaki 1337 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı on beş firmanın 22 Nisan 2014 tarihinde davet edilmesi ile başlayan ihale sürecinin sonucunda Sözleşme imzalanan firma ve ortaklıklar şöyle:


1) 56" Kara Kesimi Boru Hattı İnşaatı Lot 1: FERNAS İNŞAAT A.Ş. 

Km 0 - Km 375: Ardahan/Posof/Türkgözü - Erzurum/Aşkale 


2) 56" Kara Kesimi Boru Hattı İnşaatı Lot 2: SİCİM YÜKSEL- AKKORD ADİ ORTAKLIĞI 

Km 375 -Km 825: Erzurum/Aşkale -Sivas/Yıldızeli 


3) 56" Kara Kesimi Boru Hattı İnşaatı Lot3:TEKFEN İNŞAAT ve TESİSAT A.Ş. 

Km 825 - Km 1334: Sivas/Yıldızeli -Eskişehir/Seyitgazi 


TANAP  kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan " 56" Kara Kesimi Lot 1, Lot 2, Lot 3 Boru Hattı İnşaat...