29 / 03 / 2024

TANAP'ta kullanılacak boruların yüzde 80'i yerli!

TANAP'ta kullanılacak boruların yüzde 80'i yerli!

Şahdeniz yatağından çıkarılıp Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa` ya gönderilecek doğalgazı taşıyacak Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi`nde döşenecek boruların hangi şirketlerden alınacağı belli oldu...



TANAP`ta kullanılacak boruların yüzde 70-80`i yerli firmalardan tedarik edilecek. Sözleşmeler yarın imzalanıyor.


Şahdeniz yatağından çıkarılıp Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa`ya gönderilecek doğalgazı taşıyacak Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi`nde döşenecek boruların hangi şirketlerden alınacağı belli oldu.


Enerji Günlüğü`nün edindiği bilgiye göre, TANAP`ın boru tedarik sözleşmeleri imza töreni, 16 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktı. Ancak program iki gün öne çekildi ve anlaşmalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın da katılımıyla yarın (14 Ekim 2014) tarihinde imzalanacak.


Enerji Günlüğü`ne ulaşan bilgiler, TANAP projesinde kullanılacak boruların tedarikinde ağırlığın yerli firmalara verdildiğini ortaya koydu. TANAP Konsorsiyumu, projede kullanılacak boruların yüzde 70-80`ini yerli firmalardan, kalanı da Çinli bir firmadan tedarik edilecek.


Hangi firma ya da firmalardan ne kadarlık boru alınacağı konusunda henüz net bir bilgi edinilemedi. Ancak, boru tedarik ihalesi sürecine müdahil olan, yeterlilik alan yerli firmalar arasında Borusan Mannesmann, Erciyas Boru, Tosyalı, Emek, Umran, Noksel yer alıyor.


TANAP projesine boru tedarik edecek Çinli oyuncunun ise BAO olduğu öğrenildi.


Sabah 


Geri Dön