26 / 04 / 2024

tanap enerji projesi

tanap enerji projesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TANAP ortağı olunmasına rağmen "Türk Akımı Projesi"nin geliştirilecek bir proje olduğunu, bununla ilgili Gazprom'la görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

TANAP Orta Asya, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz gazını da Avrupa'ya taşıyacak!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın gelecekte sadece Azerbaycan doğal gazını değil, Orta Asya, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz gazını da, Güney Gaz Koridoru çerçevesinde Avrupa'ya taşıyacağını belirtti...

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Furkan Karasaç tarafından kuruldu.

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Ahmet Ağaoğlu: Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçim bildirgesi yayımlamadıklarını belirterek, "HES projesini aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Bir rüzgar enerji projesi mevcut. Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var" dedi.

TANAP, planlanandan erken tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı hızla devam eden TANAP projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

11 ilde acele kamulaştırma yapılacak!

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararlara göre, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 11 enerji projesi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

TANAP projesinin yüzde 65'i tamamlandı!

Yaklaşık yüzde 65'i tamamlanan TANAP Projesi hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "2018 ikinci yarısı itibarıyla boru hattını gaz ile doldurmaya hazır hale getireceğiz" dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü bu yıl 390 proje yapacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 2017'de 170 milyar liralık 390 proje yapacak. Projeler arasında 14 otoyol projesi, 11 turizm projesi, 12 enerji projesi ve 4 tarım sektörü projesi yer alıyor.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

Bornova Enerji İletim Hatları projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Bornova 380 GIS İrtibatları Enerji İletim Hatları projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Niğde UNİKOP Enerji Evi Projesi başladı!

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesi UNİKOP Enerji Evi Projesi'nin başladığını söyledi. Bütçesinin 3 milyon 350 bin TL olan proje 2017 yılı içerisinde tamamlanacak.

tanap enerji projesi Haberi

tanap enerji projesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) ortağı olunmasına rağmen "Türk Akımı Projesi"nin geliştirilecek bir proje olduğunu, bununla ilgili Gazprom'la görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.


İzmir'in Karaburun ilçesinde rüzgar enerjisi santralin açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, yerli kaynakların kullanılmasının, Türkiye'nin büyümesi açısından önem taşıdığını söyledi.


"Türk Akımı'nın engellenmeye çalışılması"yla ilgili soruya bir Yıldız, "AB'nin, bir kısım ülkelerin fikirleri ayrı olabilir. Türkiye, milli duruşuyla kendine özgü çıkarlarını düşünerek proje üretiyor. Türkiye'nin menfaati söz konusu olduğunda, biz çok daha dikkatli oluyoruz. Türk Akımı, TANAP'ın ortağı olmamıza rağmen geliştirilecek bir projedir ve bununla ilgili Gazprom'la görüşmeler devam etmektedir" yanıtını verdi.


"Vatandaşlarımız tarafından rağbet edilmeyen vaatler"


Taner Yıldız, seçim sürecinde ucuz enerji ve 1,5 liraya mazot vaatleriyle ilgili soru...