17 / 04 / 2024

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...



Sabancı Holding, yenilebilir enerji ve iklim teknolojileri alanlarında yatırım yapmak üzere Türkiye ve ABD’de yeni şirketler kurduğunu açıkladı. Sabancı Holding’ten Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada; Sabancı Grubu'nun yeni ekonomi odaklı büyüme stratejisi, küresel ayak izini pekiştirme ve geleceğin teknolojilerini geliştirme hedefleri doğrultusunda, şirketin tek başına ya da kurucu ortağı olduğu, yenilebilir enerji ve iklim teknolojileri alanlarında yatırım yapılması amacıyla Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. unvanlı yeni bir şirket kurulduğu ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre; yeni kurulan Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. çatısı altında yurt dışında yenilebilir enerji santral yatırımları ile başta ABD ve Avrupa merkezli olmak üzere çeşitli girişim sermayesi fonlarına ve start-up’lara yönelik stratejik yatırımlar yapılmasının hedeflendiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön