24 / 04 / 2024

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...



Sabancı Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, söz konusu hedef kapsamında Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. tarafından Amerika’nın önde gelen girişim sermayesi fon yönetim şirketlerinden biri olan Safar Partners ile uzun vadeli stratejik ortaklık kurulduğu bildirildi. Söz konusu stratejik ortaklık ile birlikte Safar Partners’ın çeşitli fonlarına ve bu sayede Safar Partners ağındaki start-up’lara doğrudan yatırım yapma hakkı elde edildiğinin ifade edildiği açıklamada ayrıca ilk etapta füzyon teknolojisini hayata geçirme kabiliyeti yüksek bir girişim olan Commonwealth Fusion Systems ile derin jeotermal enerji teknolojileri geliştiren Quaise Energy gibi küresel enerji sorununa kalıcı ve temiz çözümler sağlamayı hedefleyen fon ve start-up’lara yatırımlar yapıldığı dile getirildi.

Açıklamada ayrıca tüm bu hedefler doğrultusunda, ABD’de yenilebilir enerji portföyü kurulması amacıyla hisse paylarının tamamı Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş.’ye ait olmak üzere Delaware merkezli Sabancı Renewables Inc. şirketinin kurulduğu kaydedildi. Açıklama kapsamında ayrıca sermayesinin tamamı dolaylı olarak Sabancı Holding'e ait olan Sabancı Renewables Inc'in  ABD’de 272 MW’lık güneş enerji santrali kurulmasına ilişkin proje için lisans alımının tamamlandığı da bildirildi.  Söz konusu santral yatırımı için Mühendislik, Satın alma ve İnşaat Sözleşmesi (EPC) imzalandığı ve projenin 2024 yılı ortasında tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

 

Sabancı Holding'den dev satış

Sabancı Holding iki dev dijital pazarlama şirketini bünyesine kattı

Sabancı Holding'ten yurt dışı çimento yatırımları için 87 milyon Euro sermayeli yeni şirket!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön