28 / 03 / 2024

tansu çillerin yalısı restoran

tansu çillerin yalısı restoran

Yeniköy'deki yalının ilk sahibi eski milletvekili ve Atatürk'ün can yoldaşı Rasim Ferit Talay'dı Yalı şimdi ise eski Başbakan Tansu Çiller'e ait...

Neslişah Sultan Yalısı icradan satılık!

İş adamı Selahattin Beyazıt'ın İstanbul Kandilli deki Neslişah Sultan Yalısı 14 Eylül'de Anadolu Adalet Sarayı Mezat Salonu'nda icradan satışa çıkıyor.

2007 yılında Abut Efendi Yalısı 40 milyon dolara satılık!

1835-1855 yılları arasında banker Altunizade Necip Bey tarafından, mimar Garabed Balyan'a yaptırılan Kandilli'deki Abut Efendi Yalısı, 2007 yılında 40 milyon dolara (53 milyon 200 bin liraya) satılmayı bekliyormuş.

Kandilli Neslişah Sultan Yalısı icradan satılıyor!

Galatasaray Kulübü eski başkanı işadamı Selahattin Beyazıt'ın Kandilli'de bulunan Prenses İkbal Monheim Yalısı (Neslişah Sultan Yalısı) icradan satışa çıktı. Neslişah Sultan Yalısı'nın satış bedeli 82 milyon 786 bin 425 TL olarak belirlendi.

2004 yılında Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı 100 milyon dolara satılık!

2004 yılında Müfit Erbilgin, sahibi olduğu Yeniköy'deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı satılığa çıkarmış. Erbilgin, alanı 3 bin metrekare olan ve denize 60 metre rıhtımı olan yalıyı 100 milyon dolar fiyatla satışa çıkarmış.

2004 yılında Four Seasons ve Atik Paşa Yalısı 60 milyon dolara satılacakmış!

2004 yılında Mehmet Emin Karamehmet, TMSF'ye olan borcunu ödemek için Yapı Kredi Bankası'na bağlı Enternasyonal Turizm, Sultanahmet'teki Four Seasons ve Atik Ali Paşa Yalısı'nı 60 milyon dolara satma kararı almış.

2005 yılında Bayçu Yalısı 2 milyon liraya satılmış!

2005 yılında TMSF adına TURYAP tarafından teklif toplamak suretiyle satışa çıkarılan, Erol Aksoy'a ait Bayçu Yalısı, 2 milyon 77 bin liraya (13 bin 575 adet altın parası) Cemil Erol Özman tarafından satın alınmış.

2004 yılında Tahsin Bey Yalısı 22.2 trilyon liraya satılmış!

2004 yılında Erol Aksoy'dan TMSF'ye geçen Tahsin Bey Yalısı, yapılan açık artırma ile 22.2 trilyon liraya Haluk Dinçer'e satılmış. Sarıyer'de 6 bin 355 metrekarelik alana kurulu yalı, 157 bin adet altın parasına satılmış.

Rıza Sarraf'ın Kanlıca'da ki yalısına 80 bin TL ceza kesildi!

17-25 Aralık soruşturmasının kilit isimilerinden Rıza Sarraf'ın Kanlıca'da tarihi yalısına yaptırdığı kaçak kat, tünel ve iki yalıyı birleştiren asansör 80 bin lira para cezası kesildiği ortaya çıktı.

İşte dünyanın en pahalı yalısı!

İki hafta önce Türkiye’yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim'in eşi, Katar kraliçesi Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri İstanbul’da Erbilgin Yalısı’nı beğendi. İşte Erbilgin Yalısı'nın içinden kareler...

2003 yılında Boğaz'ın en pahalı yalısı 60 milyon dolar!

2003 yılında ABD merkezli Century 21'in Türkiye temsilciliği, Boğaz'daki yalıları araştırıp fiyat biçmiş. Geçtiğimiz günlerde 100 milyon avroya satılan Burhanettin Efendi Yalısı'na 12 yıl önce 60 milyon dolar değer biçilmiş.

2003 yılında Naime Sultan Yalısı'nın kundaklandığı ortaya çıkmış!

13 Temmuz 2002 günü yanan ve yangından sonra elektrik kontağından yandığı yönünde bilirkişi raporu hazırlanan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı'nın 2003 yılında Kriminal Polis'in incelemeleri sonucu kundaklandığı ortaya çıkmış.

2002 yılında Naime Sultan Yalısı büyük hasar görmüş!

Sultan Abdülhamit'in kızı Naime Sultan için 1876 yılında inşa ettirilen ve 2002 yılında ilkokul olarak kullanılan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı, şüpheli bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelmiş.

2001 yılında Mahmud Nedim Paşa Yalısı açık artırmayla satışa çıkarılmış!

2001 yılında Kızılay, mülkiyetinde bulunan Vaniköy'deki Mahmud Nedim Paşa Yalısı'nı açık artırmayla satışa çıkarmış. Kızılay, kaynak yetersizliği nedeniyle bir türlü onaramadığı yalıya 3.5 milyon dolar değer biçmiş.

tansu çillerin yalısı restoran Haberi

tansu çillerin yalısı restoran

Yeniköy'de bulunan ve tam olarak hangi dönemde yaptırıldığı bilinmeyen yalının bilinen ilk sahibi Dr. Rasim Ferit Talay'dır. Talay, İstanbul işgal altında iken Minber Gazetesi'ni çıkarmıştır. Atatürk'ün en yakın arkadaşlarından biridir. Talay Atatürk'ün uzun yıllar güvenini ve dostluğunu kazanmış ve bunu hiç zedelemeden ömür boyu sürdürmüş kimselerden biridir ve doktorudur. 


ATATÜRK BURADA KALDI 

1910'da başlayan dostlukları Atatürk'ün ölümüne kadar sürmüştür. Cumhuriyet öncesi dönemde göreev icabı sürekli İstanbul'dan çok uzaklarda bulunan Atatürk, yakın dostu Rasim Ferit Talay ile defalarca mektuplaşmıştır. Atatürk, görevi nedeniyle veya sivil hayatında İstanbul'a geldiğinde ise yine doktorluğunu yapan Talay'a misafir olmuş ve Yeniköy'deki bu yalıda defalarca kalmıştır. Rasim Ferit Talay, Atatürk döneminde iki dönem milletvekilliği de yapmıştır. Yalı, Talay Ailesi'nden sonra 1960 yılında Manioğlu ailesine geçmiştir. Yalının sahibi ünlü...