16 / 04 / 2024

Tapu birleştirme nasıl yapılır

Tapu birleştirme nasıl yapılır

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Arazi tevhidi nasıl olur?

Tevhid işlemi ile tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arazi tevhidi nasıl olur?

Tapu birleştirme harcı ne kadar?

Tapu birleştirme işlemi tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilme işlemi olarak ifade ediliyor. Tapu birleştirme işlemi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu birleştirme harcı ne kadar?

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Almanya'da yaşamak isteyenler ilk olarak bilmeniz gereken! Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor?

Almanya'da yaşayan ve mülk sahibi olan binlerce gurbetçi bulunuyor. Almanya'da yaşamak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli bilgilerden biri de tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı. Bakın Almanya'da tapu işlemleri nasıl yapılıyor...

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor. Kişiselleştirilmemiş kartlar İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacak. Peki kişileştirme nasıl ve nereden yapılıyor?

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Tapu işlemlerinin nasıl yapıldığı, Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? şeklindeki soruların yanıtına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşte detaylar!

Tapu birleştirme nasıl yapılır Haberi

Tapu birleştirme nasıl yapılır

Tapu birleştirme işlemi olarak da ifade edilen tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı kayıtlı olan birden fazla taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak ifade ediliyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kişilere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.

Tapu kütüğünün ayrı, ayrı sayfalarında kayıtlı, birbirine bitişik, iki ya da daha fazla parselin, ilgilisinin başvurusu üzerine İmar Yasasının 15 ve 16’ncı maddelerine göre tek bir parsel numarası altına kaydedilmesi,, kütüğün ayrı bir sayfasına tescili ile tek bir tapuya bağlanması işlemine tapuda tevhit işlemi deniyor. 

Tapu birleştirme işlemi; teknik yönü olması sebebiyle kadastro müdürlüklerini; tescili gerektirmesi sebebiyle de tapu müdürlüklerini ilgilendiren bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. 

Birleştirme işleminin yapılabilmesi için, işleme konu olan parsellerin birbirine sınır...