20 / 04 / 2024

Tapu dairesinde yapılması gerekenler

Tapu dairesinde yapılması gerekenler

Tapu dairesinde gayrimenkul alım satım işleminiz varsa ve satıcı durumundaysanız, gerekli belgeleri temin ederek size düşen tapu harcını ödemeniz gerekiyor. Peki, tapuda satıcıdan istenen evraklar nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile tapu işlemlerine ilişkin harç oranlarının düşürülmesi öngörülüyor.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tapu ve Kadastro Uzmanlığı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31160 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi. Kanun teklifi kapsamında metruk binaların yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yetki verilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Kararlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar!

Bazı Bakanlar Kurulu Kararları ile Cumhurbaşkanı Kararlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar kapsamında tapu harçlarında vergi indirimi uzatıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak?

Gayrimenkullerin alım satım işlemine konu olması durumunda tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak? Ne kadar masraf ödenecek?

Teşviklerin yapılması sektöre ivme katar!

Konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e, tapu harcı oranı ise yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürülmesini değerlendiren DKY Yönetim Kurulu Başkanı Dumankaya, "Beklenilen teşviklerin yapılması sektöre ivme katar" dedi...

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 2018!

Tapu Kanunu, Kat Mülkiyeti Kanunu, Kooperatifler Kanunu ile Beldiye Gelirleri Kanunu'nda düzenlemelerin yapıldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi..

Tapu dairesinde yapılması gerekenler Haberi

Tapu dairesinde yapılması gerekenler

Tapuda satıcıdan istenen evraklar nelerdir?

Tapu dairesinde gayrimenkul alım satım işleminiz varsa ve satıcı durumundaysanız, yapmanız gereken şeyler arasında gerekli belgeleri temin ederek size düşen tapu harcını ödemek yer alıyor.


Tapu dairesinde alıcıdan ve satıcıdan farklı belgeler isteniyor. Bu noktada tapuda satıcıdan istenen belgeler nelerdir?


Tapu alım-satım işlemleri için gerekli belgeler..

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


- Ayrıca belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekli.


Tapu dairesinde yapılması gerekenler..

- Satıcı, tapu dairesinde sıramatikten TC kimlik numarası ile sıra numarası alır.

- Evrakların eksiksiz...