19 / 04 / 2024

Tapu harçları ne kadar tutar

Tapu harçları ne kadar tutar

Taşınmaz malların devir işlemlerinde taraflar belli tutarlardaki harçları ödemek ile mükellef oluyor. Peki, tapu harçları ne kadar tutar? Tapu için yapılan masraflar nelerdir? İşte yanıtı..

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

Ehliyete yeni yılda dev zam geliyor! Ehliyet kursu ve ehliyet harçları tam bu kadar olacak! İşte o son dakika rakamları

Yeni yılla beraber, pek çok ürün ve hizmete zam gelecek. Bu zamların arasında sürücü kurs ücretleri de yer alıyor. Peki sürücü kurslarına ve ehliyet harçlarına ne kadar zam gelecek? Ehliyet kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

2023 pasaport harçlarının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Yeni yılda pasaport harçlarına zam uygulanacak. Peki “2023 pasaport harçları ne kadar olacak?” İşte detaylar!

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Pasaport harçları yükseldi mi? 2022 pasaport harçları ne kadar?

Yeni yılda bazı vergi ve harç tutarları zamlanacak.Peki 2022 pasaport harçları ne kadar? 2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

2022-2023 İÜ AUZEF kayıt tarihleri ne zaman? AUZEF kayıt harç ücretleri ne kadar? AUZEF harçları tam liste!

Öğrencilerin gözü kulağı bu haberde. İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi AUZEF 2022-2023 yılı kayıt harç ücretleri, birçok öğrencinin merak ettiği sorulardan birisi. Sistemine kayıtlı yaklaşık 330 bin öğrencisi olan AUZEF’in, bu eğitim döneminde harç ücreti ne kadar olacak. İşte devamı..

Üniversite harçlarına zam geldi mi? Üniversite harç ücretleri ne kadar oldu 2022-2023?

Üniversite harçları öğrencilerin gündeminde yer alıyor. İşte üniversite harç ücretleri 2022-2023!

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Konut tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut satın alma arifesinde olan kimseler cebinden çıkacak masraflardan biri harç için ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, konut tapu masrafı 2022 ne kadar?

Tapu harçları ne kadar tutar Haberi

Tapu harçları ne kadar tutar

Tapu harçları ne kadar tutar?

Taşınmaz malların devir işlemlerinde taraflar belli tutarlardaki harçları ödemek ile mükellef oluyor. Tapu harçları, taşınmaz malın satış değeri üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. Satış sürecinde ödenen masraflar arasında tapu döner sermaye bedeli, KDV, emlakçı komisyonu gibi giderler de yer alıyor.


Tapu harçları..

Ali Bey'in satın aldığı taşınmaza 250 bin TL ödediğini düşünelim. Bu durumda alıcı olarak 5 bin TL ödemesi gerekiyor. Ödeme sürecinde satıcı da aynı rakamı veriyor. Tarafların aralarında anlaşma sağlaması satıcının ödemesi gereken tapu harcını da alıcı ödeyebiliyor.


Tapu döner sermaye harçları..

2015 yılı Yeniden değerleme oranlarına göre; 82,50 TL olan Döner Sermaye Hizmet Bedeli ve 11,00 TL olan İlave Hizmet Bedeli ödeniyor.


Tapu devir sürecinde emlakçı ile çalışıldıysa..

Gayrimenkul alım satım sürecinde emlakçı ile çalışılması halinde belli oranlarda...