25 / 04 / 2024

tapu hibe edilir mi

tapu hibe edilir mi

Hibe, herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine deniyor. Peki tapu hibe edilir mi? Tapuda hibe nasıl yapılır?

Mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı iptal edilir mi?

Mirastan mal kaçırmak gündemde sık sık karşılaşılan sorunlar arasında bulunuyor. Buna göre mirastan mal kaçırmak için yapılan tapu satışı için ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri hemen bu detaylara bakın! Bunları yapmazsanız kabul edilmez! Son dakika! 

Gayrimenkul alım ve satımlarında tapu işlemleri ile ilgili pek çok detay bulunuyor. Son günlerde hisseli tapunun satışı merak ediliyor. Peki hisseli tapu nedir? Hisseli tapu satışı iptal edilir mi? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu almak riskli mi?

Hisseli tapu almak riskli mi konusu, gayrimenkul alacaklıları tarafından merak edilir. Hisseli tapu, gayrimenkul sahiplerinin ortak hak ve sorumluluklarını belirtir. Peki hisseli tapu almak riskli midir ve bu riskler nelerdir? İşte hisseli tapu alma ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar eğer kendilerinden habersiz tapu satışının olup olmayacağını bununla birlikte yapılırsa, neler olacağını araştırıyor. İşte merak edilenler!

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmazın birden çok sahibinin olduğunu göstermektedir. Peki “Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?” İşte yanıtı!

Tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu satışları, tapu müdürlüklerinde kolaylıkla yapılabilir. Satışı yapılan ev ya da arsanın iptali söz konusu olur mu? Peki Tapu satışı nasıl iptal edilir? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapuda bağış bozulur mu, tapu bağışı iptal edilir mi?

Gayrimenkul sahipleri taşınmazlarını satabildiği gibi bedelsiz olarak bağışlama hakkına da sahip oluyor. Peki, tapu bağışı iptal edilir mi? Tapuda bağış bozulur mu?

Tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu dairesinde hibe işlemi yapacak olan vatandaşlar bu işlemin masrafını araştırıyor. Peki, tapu hibe harcı 2022 ne kadar?

Tapu hibe harcı 2021!

Gayrimenkullerin tapuları satış yoluyla başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2021 ne kadar? işte tapu hibe harcı 2021...

Tapu hibe harcı 2020!

Gayrimenkullerin tapuları satış yolu ile başkasına devredildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibe harcı 2020 ne kadar? işte tapu hibe harcı 2020...

tapu hibe edilir mi Haberi

tapu hibe edilir mi

Tapuda hibe nasıl yapılır?

Hibe, herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine deniyor. Peki tapu hibe edilir mi? Tapuda hibe nasıl yapılır?


Tapunun hibe edilmesi..

Tapunun hibe edilmesi hususunda reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor. Ayrıca vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamıyor. 

  

Yukarıdaki vasıflara sahip olmayan kimseler malını tapuda hibe edebiliyor. Bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler yükleyebiliyor. Bu mükellefiyetler bir şeyi yapma şeklinde karşımıza çıktığı gibi bir şeyi yapmaktan kaçınma şeklinde de olabiliyor.

         

Hibe edecek kişinin, gayrimenkulü çocuklarından birine ya da eşine bağışlaması halinde; diğer mirasçıların da saklı pay hakkı bulunuyor. Diğer mirasçılar bu duruma...