19 / 04 / 2024

tapu hisse devri nasıl yapılır

tapu hisse devri nasıl yapılır

Hisseli arsa, bütün hissedarlar tarafından satılabileceği gibi, tek bir hissedar tarafından hisse olarak da satılabiliyor. Peki, arsa hisse devri nasıl yapılır? Diğer paydaşların öncelikle alma hakkı var mıdır?

Tapu hisse devri masrafları 2014!

Hisseli tapular üzerinde, hisseleri ayırma veya hisseleri birleştirerek tek tapuya çevirme gibi işlemler yapılabiliyor. Peki, tapu hisse devri nasıl yapılır? Tapu hisse devri masrafları 2014 ne kadar?

Tapu hisse devri için gerekli evraklar!

Tapu hisse devri için gerekli evraklar, devrinin yapılacağı malın niteliğine ve ilgili kurum yada kuruluşun yapısına göre değişiklik gösteriyor. Tapu hisse devri için genel olarak gerekli evraklar aşağıdaki gibi sıralanıyor...

2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar?

Tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda gerçekleştirilen bir devirdir. Peki, 2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar? İşte detaylar...

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Tapu devri nasıl yapılır? Gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri, gayrimenkul alanında önemli kavramlardan biridir. Tapu devrinin belirli aşamalar ve yetkili kişiler aracılığı ile yapıldığı bilinir. Bu önemli işlemi yapmak için bazı belgeler gerekir. Peki tapu devri nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir? İşte tapu devri ile ilgili detaylar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?

Tapu devrine dair pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan sorular vardır. Onlardan biri de “Tapu devri ne zaman yapılır?” İşte merak edilen soruların yanıtları!

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

tapu hisse devri nasıl yapılır Haberi

tapu hisse devri nasıl yapılır

Arsa hisse devri nasıl yapılır?

Bir arsaya tek bir kimse sahip olabileceği gibi, birden fazla kimse de aynı anda sahip olabiliyor. Hisseli arsa, bütün hissedarlar tarafından satılabileceği gibi, tek bir hissedar tarafından hisse olarak da satılabiliyor.


Arsada hisse satışı, paydaşlardan birine yapılabileceği gibi paydaş olmayan bir kimseye de yapılabiliyor.


Satışın paydaş olmayan bir kimseye yapılması durumunda, diğer hissedarların öncelikli satın alma hakkı doğuyor. Şufa hakkı olarak da bilinen bu hak, hissenin paydaşlara satılması durumunda kullanılamıyor.


Paydaş olmayan birine satış yapılması..

Paydaş olmayan birine hissenin satılması halinde, diğer paydaşlardan her birinin, satışın öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay ve her halükarda 10 yıl içinde dava açmak suretiyle ve satış yapılan bedeli ödeyerek, bu hisseyi yeni alıcıdan satın alma hakkı doğuyor.


Bu hak, alıcıya karşı dava açılarak kullanılıyor....