26 / 04 / 2024

Tapu Kanunun 36. Maddesi

Tapu Kanunun 36. Maddesi

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Antalya Korkuteli'nde tapuda 36 bin işlem yapıldı! 

Antalya Korkuteli Tapu Müdürü İsmail Kocaoğlu, 2020 yılında 36 bin 890 tapu işlemi yapıldığını dile getirdi. 

Çankaya 50. Yıl Mahallesi, 36 yıldır tapu sorununun çözülmesini bekliyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı 50. Yıl Mahallesi’nde yaşayan 70 hak sahibi, 36 yıldır tapu sorununun çözülmesini bekliyor.

Tapu işlemlerinde güzel haber!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, 2020 yılı için tapu harcı gerçek beyanı ve tapuda ekspertiz zorunluluğu kanunun iptal edilmesinin gayrimenkul alıcı ve satıcıları için müjdeli bir haber olduğunu söyledi...

İmar barışında Tapu ve Kadastro süreci netleşti!

3194 Sayılı İmar Kanunun geçici 16. Maddesi uyarınca düzenlenen İmar Barışında, Tapu ve Kadastro süreci netlik kazandı. 

Tapu sahiplerinin sorunları için meclis araştırması önergesi verildi!

Tapu sahiplerinin sorunları için meclis araştırması önergesi verildi. Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker'in ilk imza sahibi olduğu önergede 36 milletvekilinin imzası da yer alıyor.

6745 Sayılı Kanunun 69. maddesi hakkında duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı , 6745 Sayılı Kanunun 69. maddesi hakkında duyuru yayımladı. İşte 2B arazileri ile ilgili o duyuru..

360 Kurtköy projesinde hemen tapu fırsatı!

Aydos Ormanları’nın yanı başında yükselen 360 Kurtköy, yüzde 0.70 faiz oranıyla 36 ay, yüzde 0.99 faiz oranıyla 120 ay vade avantajı sunuyor. Tapu teslimi de hemen yapılıyor.

2985 sayılı Kanunun ek 2. maddesine ilişkin uygulama!

2985 sayılı Kanunun Ek 2. Maddesine İlişkin Uygulamaları hakkında Tapu Dairesi Başkanlığının bir duyurusu bulunuyor. Buna göre, bu şekilde edineceği konutun tescil işleminde tapu harcı tahsil edilmiyor...

Gecekondular artık tapu alamayacak mı?

Kamuoyunda "imar affı" yasası olarak bilinen kanunun ortadan kalkmasıyla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Gecekondu sahipleri tapu alamayacak mı?

6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Tapu intikal için gerekli evraklar!

Bir kimsenin ölümü halinde, sahip olduğu taşınmaz malların mülkiyet hakkı yasal mirasçılarına Medeni Kanunun hükümlerine göre intikal suretiyle tescil ediliyor. Peki, tapu intikal için gerekli evraklar nelerdir?

Sansaryan Han’ın tapu devir masrafı olarak 6 bin TL alındı!

Ermeni Patrik Genel vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Sansaryan Han’ın patrikhaneye iade edilmesi için tapu devir masrafı olarak 6 bin TL alan 36 yaşındaki Kemal Tayfun Nargin’den şikayetçi oldu.

3402 sayılı kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulaması nedir?

Tapu ve Kadastro hukukunda en çok karşılaşılan ve de en çok merak edilen hususlar arasında "3402 sayılı kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uygulaması" yer alıyor. Peki bu uygulama nedir?

Tapu Kanunun 36. Maddesi Haberi

Tapu Kanunun 36. Maddesi

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Bu iştahtan en çok nasiplenen sektörlerden biri ise tartışmasız gayrimenkul sektörü. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk. 


Avukat Kadir Kurtuluş : 


Yabancıların Türkiye’ de taşınmaz edinmesi konusu, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik şartları ile egemenlik haklarını yakından ilgilendirmesi nedeniyle yoğun hukuksal tartışmalara neden olmaktadır. Her şeyden önce belirtmek gerekir ki Türk Hukukunda mülkiyet hakkı, 1982 Anayasasının 35. maddesinde herkesin, mülkiyet ve miras haklarına sahip olduğu vurgulanarak bu hakların kamu yararı amacıyla ve kanunla sınırlanabileceği şeklinde temel bir anayasal hak olarak düzenlenmiştir.  Bunun yanında, yabancıların Türkiye’de mal edinmesini düzenleyen temel yasa metni 6302 sayılı Kanunla Değişik Tapu Kanunun 35.maddesidir. Bu madde kapsamında...