19 / 04 / 2024

tapu mevzuatına giriş eğitimi

tapu mevzuatına giriş eğitimi

Lal Akademi tarafından düzenlenen “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimi, sektör temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi

Lal Akademi Tapu Mevzuatına Giriş eğitimi 19 Ocak’ta Ankara'da!

Gayrimenkul sektörünü bilgilendirmeyi amaçlayan Lal Akademi, “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimini 19 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirecek

Lal Akademi tarafından Tapu Mevzuatına Giriş Eğitimi veriliyor!

Lal Akademi tarafından 19 Ocak 2013 tarihinde Ankara Swissotel'de Tapu Mevzuatına Giriş Eğitimi düzenlenecek...

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Kaymakamlık sınavına giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu

Kaymakamlık sınavı giriş yerleri açıklandı. 2023 ÖSYM Kaymakamlık sınavı giriş belgeleri sorgulama ekranından sınava girilecek yerler belirlendi. İşte haberin ayrıntıları...

Electrolux EW6F3146BEB çamaşır makinesi Türkiye pazarına giriş yaptı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı...

Evlerin başlıca beyaz eşya ürünlerinden çamaşır makinesi, yeni evlenecek çiftlerin ilk önce aldığı beyaz eşya ürünlerinden biri olduğu gibi evini sıfırdan düzenler için de öncelikli ürünlerden biri oluyor. Türkiye piyasasına giriş yapan Electrolux’ün yeni çamaşır makinesi de bu konuda öne çıkıyor.

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Tesla, Türkiye pazarına girişini çekilişle kutluyor!

Tesla, yakın zamanda Türkiye pazarına giriş yaparak adından söz ettirmeye başladı. Bu gelişmenin ardından, WORLDEF tarafından düzenlenen World Ecommerce Forum'da düzenlenecek bir çekilişle bir kişiye Tesla Model Y hediye edilecek.

İşte Türkiye pazarına giriş yapacak yeni Çinli otomotiv devi!

Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticilerinin ilk tercihleri arasında yer alan Türkiye’ye bir dev daha giriş yapıyor. BYD (Build Your Dreams) ve ALJ Türkiye kararı duyurdu.

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Ev alacaklar elini çabuk tutsun! Yeni yılda tapu harcına rekor zam! İşte detaylar!

Tapu harcının yeni yılda ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte ev alıp satacak kişilerin merak ettiği sorular ve yanıtları!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

tapu mevzuatına giriş eğitimi Haberi

tapu mevzuatına giriş eğitimi

Gayrimenkul Değerleme sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda, deneyimli eleman eksiğini gidermek, sektöre nitelikli personel yetiştirmek ve sektörle ilişkili diğer kişi, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek amacıyla kurulmuş olan “Lal Akademi”,  eğitimlerine devam ediyor.

Bu çerçevede gerçekleştirilen “Tapu Mevzuatına Giriş Eğitimi”; Gayrimenkul Değerleme Şirketleri, Emlak Danışmanlık Şirketleri, Hukuk Büroları, Üniversite, Vakıf, Özel Şirket, Holding temsilcileri ve bağımsız değerleme uzmanlarının katılımı ile Swissotel Ankara’da gerçekleştirildi.

Tapu ve Kadastro Başmüfettişi Gürsel Öcal Dörtgöz tarafından verilen ve Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, içeriği titizlikle oluşturulan eğitimde; Genel Olarak Tapu Sicili,  Tapu Sicillerini İnceleme Yöntemleri,  Önemli Takyidatlar, Şerh ve Beyanlar, Önemli İrtifak Hakları,  Rehin Hakları, Kat İrtifakı, Kat Mülkiyeti konuları ve alt başlıkları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Eğitimin sonundaki soru-cevap bölümünde, katılımcılar merak ettikleri soruları doğrudan konunun uzmanına iletip cevap alma imkanı...