29 / 03 / 2024

Tapu Mevzuatına Giriş eğitimi Lal Akademi tarafından düzenlendi!

 Tapu Mevzuatına Giriş eğitimi Lal Akademi tarafından düzenlendi!

Lal Akademi tarafından düzenlenen “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimi, sektör temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi



Gayrimenkul Değerleme sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda, deneyimli eleman eksiğini gidermek, sektöre nitelikli personel yetiştirmek ve sektörle ilişkili diğer kişi, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek amacıyla kurulmuş olan “Lal Akademi”,  eğitimlerine devam ediyor.

Bu çerçevede gerçekleştirilen “Tapu Mevzuatına Giriş Eğitimi”; Gayrimenkul Değerleme Şirketleri, Emlak Danışmanlık Şirketleri, Hukuk Büroları, Üniversite, Vakıf, Özel Şirket, Holding temsilcileri ve bağımsız değerleme uzmanlarının katılımı ile Swissotel Ankara’da gerçekleştirildi.

Tapu ve Kadastro Başmüfettişi Gürsel Öcal Dörtgöz tarafından verilen ve Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, içeriği titizlikle oluşturulan eğitimde; Genel Olarak Tapu Sicili,  Tapu Sicillerini İnceleme Yöntemleri,  Önemli Takyidatlar, Şerh ve Beyanlar, Önemli İrtifak Hakları,  Rehin Hakları, Kat İrtifakı, Kat Mülkiyeti konuları ve alt başlıkları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Eğitimin sonundaki soru-cevap bölümünde, katılımcılar merak ettikleri soruları doğrudan konunun uzmanına iletip cevap alma imkanı buldular. 


Gerçekleştirilen eğitimin kendileri için son derece faydalı olduğu konusunda hemfikir olan katılımcılar, Lal Akademi tarafından düzenlenen bu eğitimlerin sektör mensuplarının bilgilendirilmesi sürecinde çok önemli olduğunu ve eğitimlerin devamlı olması gerektiğini belirttiler.


2013 yılı hedeflerine kurum ve şirketlere özel eğitimler vermeyi de ekleyen “Lal Akademi”,  Şubat ayında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mevzuatı’na ilişkin bir eğitim gerçekleştirecek. Gayrimenkul Sektörü 2012 değerlendirmesi ve 2013 beklentileri, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde; GYO tanımı, GYO türleri, Organizasyon yapısı,  GYO'nun amaçları, GYO kuruluş şekli, halka arzı, GYO'nun yapabildiği/yapamadığı işler, kısıtlamalar, sınırlar, yatırımcılara sağladığı avantajlar, haklar ve  kurucuların avantajları gibi sektör için önemli konular ele alınacağı bu eğitimin detaylarını Lal Akademi’nin facebook ve twitter sayfalarından takip edebilirsiniz. 

Kaynak: Tellal Haber Bülteni



Geri Dön