25 / 04 / 2024

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mevzuatı eğitimi Ankara'da yapıldı!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mevzuatı eğitimi Ankara'da yapıldı!

Lal Akademi tarafından Şubat ayı için planlanan, “Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mevzuatı” eğitimi Ankara’da gerçekleştirildi



2013 yılında eğitim faaliyetlerine hız veren ve hedeflerine kurum ve şirketlere özel eğitimler vermeyi de ekleyen Lal Akademi; Şubat ayı için planladığı “Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Mevzuatı Eğitimi”ni Swissotel Ankara’da düzenlendi.


Sektörden gelen talepler doğrultusunda eğitim konularını belirleyen ve içeriğini titizlikle hazırlayan Lal Akademi, “Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Mevzuatı” eğitimini, sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirdi.


Sermaye Piyasası İleri Düzey lisansına sahip olan Pervin Soydemir tarafından verilen eğitimde;  Gayrimenkul Sektörü 2012 değerlendirmesi ve 2013 beklentilerine değinilirken, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde GYO tanımı, GYO türleri, Organizasyon yapısı, GYO'nun amaçları, GYO Kuruluş şekli, halka arzı, GYO'nun yapabildiği/yapamadığı işler, kısıtlamalar, sınırlar, Yatırımcılara sağladığı avantajlar, haklar, Kurucuların avantajları, GYO portföyünün değerlemesi ve değerleme hizmeti/düzenlemeleri/yöntemleri konularında katılımcılara bilgi verildi. Katılımcıların görüşleri de alınarak karşılıklı sohbet havasında gerçekleştirilen eğitimde, sektör temsilcilerinin merak ettikleri başlıklar üzerinde ayrıca değerlendirmeler yapıldı. 


Eğitimin ardından bir değerlendirme yapan Lal Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öz, sektöre yönelik eğitimlerin daha çok İstanbul’da düzenlendiğini ve bu nedenle Lal Akademi tarafından Ankara’da gerçekleştirilen bu eğitimlerin sektörün bilgilendirilmesi açısından önemli bir eksikliği giderdiğini ifade etti. 


LAL AKADEMİ HAKKINDA


Gayrimenkul Değerleme sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuş olan “Lal Akademi”,   Değerleme Sektöründeki deneyimli eleman eksiğini gidermek, sektöre nitelikli personel yetiştirmek ve sektöre taraf olan diğer kişi ya da kuruluşları bilgilendirmek amacıyla eğitim ve seminerler düzenlenmektedir. 


Lal Akademi, düzenlediği eğitim seminerleri ile sektörün personel ihtiyacına cevap vermekte, gerek teorik dersleri, gerek uygulamalı dersleri ile personelin ihtiyaç duyacağı bütün bilgileri bu eğitim seminerlerinde vermektedir. Her biri alanında uzman eğitimcilerle gerçekleştirilen Lal Akademi eğitimleri aynı zamanda eğitim içerikleri itibariyle sektörünün ilk ve tek kuruluşudur. 


Lal Akademi’nin eğitimlerine ilişkin detayları, facebook ve twitter sayfalarından takip edebilirsiniz.



Geri Dön