26 / 04 / 2024

GYO tanımı

GYO tanımı

Lal Akademi tarafından düzenlenen “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimi, sektör temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Ece Demirpençe vekaleten Akfen GYO Genel Müdürü oldu! 

Akfen GYO Genel Müdürü değişti. Sertac Karaağaoğlu'nun görevinden ayrılması sebebiyle Ece Demirpençe vekaleten Akfen GYO Genel Müdürü oldu. Peki Ece Demirpençe kimdir? 

Cenk Cerrah, Kuzugrup GYO Genel Müdürü oldu! 

Kuzugrup GYO'nun Genel Müdürü değişti. Cenk Cerrah, Kuzugrup GYO'nun yeni Genel Müdürü oldu. 

Vakıf GYO Tablo Adalar'da erken teslim müjdesi!

Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, 2021'de inşaat faaliyetlerine başlanan Tablo Adalar projesinin planlanan tarihten önce teslim edileceğini açıkladı. 

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Daştan tarafından kuruldu.

Dilek Çopur, Koray GYO Genel Müdürü oldu! 

Koray GYO bünyesinde Genel Müdürlük görevi yerine getiren Vehbi Ergin Öztürk'ün 17 Ekim 2023 tarihinde ilettiği istifa dilekçesi kabul edildi ve Dilek Çopur yeni Genel Müdür olarak atandı. 

Handan Boyce, Martı GYO Genel Müdürü görevinden istifa etti!

Handan Boyce, Martı GYO Genel Müdürü görevinden istifa etti. Peki Handan Boyce kimdir? İşte Handan Boyce'nin hayatı...

Çiğdem Öztürk Pulatoğlu, Avrasya GYO Genel Müdürü oldu! 

Avrasya GYO Genel Müdürü değişti. Şirket genel müdürü İsmail Erten'in yerine Çiğdem Öztürk Pulatoğlu atandı. İşte detaylar...

Murat Oktay, Peker GYO Genel Müdürü oldu! 

Peker GYO Genel Müdürlük görevini sürdüren Onur Özalp, Peker Construction Mühendislik İnşaat A.Ş. Genel Müdürü oldu. Onur Özalp'ın yerine Peker GYO Genel Müdürü olarak Murat Oktay atandı. Peki Peker GYO Murat Oktay kimdir?

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü'den son dakika uyarısı: Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı değil! 

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, konut sektöründe merak edilenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarında artış beklediklerini aktaran Ülkü, 'Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı mı?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

Ebru Gürlek, Pera GYO Genel Müdürü oldu! 

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın üst yönetim kadrosunda değişikliğe gidildi. Pera GYO Genel Müdürü Berati Usta'nın istifası kabul edildi ve yerine yeni genel müdür atandı. İşte ayrıntılar...

Seat’tan müjde üstüne müjde! İbiza ve Arona’dan sonra Tarraco’ya da zam gelmedi!

Seat’tan müşterilerine eylül ayında peş peşe müjde geldi. Seat, eylül ayında güncellediği fiyat listelerine göre İbiza ve Arona’nın ardından Tarraco modeline zam yapmadı.

GYO tanımı Haberi

GYO tanımı

Gayrimenkul Değerleme sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda, deneyimli eleman eksiğini gidermek, sektöre nitelikli personel yetiştirmek ve sektörle ilişkili diğer kişi, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek amacıyla kurulmuş olan “Lal Akademi”,  eğitimlerine devam ediyor.

Bu çerçevede gerçekleştirilen “Tapu Mevzuatına Giriş Eğitimi”; Gayrimenkul Değerleme Şirketleri, Emlak Danışmanlık Şirketleri, Hukuk Büroları, Üniversite, Vakıf, Özel Şirket, Holding temsilcileri ve bağımsız değerleme uzmanlarının katılımı ile Swissotel Ankara’da gerçekleştirildi.

Tapu ve Kadastro Başmüfettişi Gürsel Öcal Dörtgöz tarafından verilen ve Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, içeriği titizlikle oluşturulan eğitimde; Genel Olarak Tapu Sicili,  Tapu Sicillerini İnceleme Yöntemleri,  Önemli Takyidatlar, Şerh ve Beyanlar, Önemli İrtifak Hakları,  Rehin Hakları, Kat İrtifakı, Kat Mülkiyeti konuları ve alt başlıkları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Eğitimin sonundaki soru-cevap bölümünde, katılımcılar merak ettikleri soruları doğrudan konunun uzmanına iletip cevap alma imkanı...