26 / 04 / 2024

tapu planı

tapu planı

Eklenti ile ilgili tanımlamalara ve esaslara Kat Mülkiyeti Kanunun yanı sıra, Tapu planları tüzüğünde de yer veriliyor. Tapu planları tüzüğü kapsamında yer alan eklenti ile ilgili hükümler...

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Bartın Karaköy’de tapu mutluluğu!

Bartın Belediyesi yaptığı yeni İmar Planı ile hisseli parsel sahiplerini tapu belgelerine kavuşturmaya devam ediyor. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Karaköy Mahalle’sinde 10 aileye tapularını teslim etti.

Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatı açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında yer alan maddeleri açıkladı. Başkan Erdoğan, Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatının açılması çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2019 bütçesi 1,1 milyar lira!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Bakan Kurum, "2019 Yılı Bütçe Teklifinde, Bakanlığımız bütçesi 2 milyar 573 milyon 286 bin lira, bağlı kuruluşumuz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi ise 1 milyar 113 milyon 861 bin lira olarak belirlenmiştir." dedi...

Eyüpsultan Pirinççi’de 50 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Pirinççi Mahallesi’nde 50 yıllık tapu ve imar sorunun çözüldüğünü açıkladı. 50 hektarlık alan için 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oluşturuldu.

Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı!

Kepez Belediyesi, Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe Mahallesi sakinlerine tapu ve konforlu konutlarını kavuşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Kepez'de 4 mahalle için imar planı revizyonu hazırlandı. 

Tapu harçlarına yeni düzenlemeler geliyor!

Tapu Harcı konusunda 100 Günlük Eylem Planı'nda, gerçek değer üzerinden alınmasıyla ilgili düzenleme yapacaklarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum düzenleme sürecine Meclis açılır açılmaz başlayacaklarını söyledi.

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

Resim İstanbul Nefes daire fiyatları ne kadar? İşte ödeme planı!

Doğanın içinde ve merkezi noktalara yakın mesafede yükselen Resim İstanbul Nefes Evleri'de hemen teslim hemen tapu fırsatı sunuluyor. Peki Resim İstanbul Nefes daire fiyatları ne kadar? İşte ödeme planı!

Tapu harçlarındaki indirim ne zamana kadar?

Bakanlar Kurulu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle kendisine verilen tapu harcını değiştirme yetkisini kullanarak indirim yaptı..

Tapu harcı binde 15'e indirildi! İşte Bakanlar Kurulu Kararı!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle tapu harcı yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilmişti. Kurul tapu harcını binde 15'e indirdi. İşte Bakanlar Kurulu Kararı..

Yeni tapu harçları!

Tapu harcında yeni düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte yeni tapu harçları 2017..

Tapu harcı oranı değişti mi?

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenleme kapsamında tapu harcı oranları da yer alıyor. Peki, tapu harcı oranı değişti mi?

tapu planı Haberi

tapu planı

Tapu planları tüzüğü eklenti!

Bağımsız bölüm planı, kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmasına esas teşkil eden taşınmaz üzerine inşa edilecek yapı ve eklentilerin, bağımsız bölümlerin konumlarını ve numaralarını ruhsatına, projelerine, vaziyet plânındaki ölçülerine ve teknik yöntemine uygun olarak sayısal ve çizgisel şekilde gösteren plân ve projesi olarak tanımlanıyor.


Görüldüğü üzere bağımsız bölüm planlarında eklentilere de yer veriliyor. Eklentiler, bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler olarak ifade ediliyor.


Tapu planları, arazi üzerindeki parsel sınırlarını bu parsel içindeki yapı ve eklentileri ile tesislerin, zemindeki konumlarını doğru gösterecek şekilde, teknik yöntemine uygun ve resmi ölçüme dayalı olarak yapılıyor. Sayısal olarak üretilen noktaların üretim yöntemi ve konum doğruluğu teknik belgelerinde gösteriliyor.


Bağımsız bölümlerle eklentiler 

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya...