28 / 03 / 2024

Tapu vekaletname ücretleri

Tapu vekaletname ücretleri

Tapuda işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor. Peki, tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

DSİ, yurt, tapu, SGK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara göre personellere 2024 yılında ödenecek fazla çalışma ücretleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021!

2021 Yılı Bilirkişilik Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Tapu kadastro bilirkişi ücretleri 2021 belli oldu...

Tapu cins değişikliği vekaletname örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak cins değişikliği işlemi için bu yıl ne kadar harç ödenecek? Tapu cins değişikliği vekaletname örneği nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Kadastro döner sermaye ücretleri 2021!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde yapılacak kadastro işlemleri için belli oranlarda tapu döner sermaye ücreti alınıyor. Peki, kadastro döner sermaye ücretleri 2021 yılında ne kadar oldu? İşte kadastro döner sermaye ücretleri 2021...

Kadastro döner sermaye ücretleri 2020!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde yapılacak kadastro işlemleri için belli oranlarda tapu döner sermaye ücreti alınıyor. Peki, kadastro döner sermaye ücretleri 2020'de ne kadar oldu? İşte Kadastro döner sermaye ücretleri 2020...

Tapu işlemlerinde nelere dikkat edilmeli?

Tapu işlemlerinizi şahsen veya noterden verilen vekaletname ile yetkili kılacağınız vekilleriniz ile yapabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

Tapu ücretleri 2017!

Tapu müdürlüklerinde yapılan gayrimenkul alım satım işlemleri için tarafların belli bir ücret ödemesi gerekiyor. İşte tapu ücretleri 2017..

2017 tapu döner sermaye ücretleri belli oldu!

Tapuda yapılan işlemler için tahsil edilen ücretler 2017 yılı için yeniden belirlendi. 2016'da 87,25 TL olan tapu döner sermaye hizmet bedeli 2017'de 90,50 TL'ye yükseldi.

Şanlıurfa’daki tapu dolandırıcıları yakalandı!

Şanlıurfa’da tapu Müdürlüğünde sahte vekaletname ile işlem yapmaya çalışan 2 dolandırıcı, kurum personelinin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı. Adliyeye çıkarılan dolandırıcılar tutuklanarak cezaevine konuldu.

Vekaletname için sağlık raporu zorunlu mu?

Sağlık raporu vekaletname, tapu ve nikah işlemleri için 65 yaş üstü kişilerden isteniyor. Ancak 2015 yılında, Adalet Bakanlığı tarafından bir karar alındı. Peki, vekaletname için sağlık raporu zorunlu mu? Değil mi?

Tapu vekaletname ücretleri Haberi

Tapu vekaletname ücretleri

Tapu vekaletname ücreti 2015!

Tapu dairesinde gerçekleştirilecek işlemler, kişilerin bizzat başvurusu neticesinde yapılıyor. Buna karşın, işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor. 


Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Vekalet verecek kişinin kimliği ile 2 adet vesikalık fotoğrafı olması yeterli daha sonra vekalet vermek için notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor. 


Ayrıca bu işlem için belli oranlarda ücretin de ödenmesi gerekiyor. Bu ücretler her sene değişiyor. Peki, tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?


Tapu vekaletname ücretleri..

Normal vekaletin ücreti 46,57 TL’dir.

İmza sirküleri vekaleti: 33.27 TL.

Araç satış vekaleti: 62,62 TL.

Diploma tasdik ücreti: 27,02 TL.


Vekaletnamelerde dikkat edilecekler:

Noterlik ve konsolosluklarca düzenleme şeklinde yapılmış olmalı ve düzenleyen noterin/konsolosun adı, adresi ile imza...