18 / 04 / 2024

Tapu vekaletname ücreti 2015!

Tapu vekaletname ücreti 2015!

Tapuda işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor. Peki, tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?



Tapu vekaletname ücreti 2015!

Tapu dairesinde gerçekleştirilecek işlemler, kişilerin bizzat başvurusu neticesinde yapılıyor. Buna karşın, işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor. 


Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Vekalet verecek kişinin kimliği ile 2 adet vesikalık fotoğrafı olması yeterli daha sonra vekalet vermek için notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor. 


Ayrıca bu işlem için belli oranlarda ücretin de ödenmesi gerekiyor. Bu ücretler her sene değişiyor. Peki, tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?


Tapu vekaletname ücretleri..

Normal vekaletin ücreti 46,57 TL’dir.

İmza sirküleri vekaleti: 33.27 TL.

Araç satış vekaleti: 62,62 TL.

Diploma tasdik ücreti: 27,02 TL.


Vekaletnamelerde dikkat edilecekler:

Noterlik ve konsolosluklarca düzenleme şeklinde yapılmış olmalı ve düzenleyen noterin/konsolosun adı, adresi ile imza ve mührü, düzenleme yeri, tarihi ve yevmiye numarasını içermelidir.

 

Vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olmalı, T.C. Kimlik numarasını içermeli ve adresi belirtilmelidir.

 

Vekalet verenin son durumunu yansıtır biçimde yeni çekilmiş, kimlik teşhisine elverişli, vesikalık fotoğrafı yapıştırılmış olmalıdır. Fotoğrafları sadece tel zımba ile tutturularak yapıştırılmamış olan vekaletnameler kabul edilmez. 


 

Tapu işlemleri için vekaletname!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön