19 / 03 / 2024

Vekalet noter ücreti 2015!

Vekalet noter ücreti 2015!

Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Vekaletname noterde verilebiliyor. Peki, vekalet noter ücreti 2015 ne kadar?



Vekalet noter ücreti 2015!

Vekaletname, bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belgeye deniyor.


Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da bu gibi işleri kabul edeceğini duyurmuşsa, bu öneri onun tarafından hemen reddedilmedikçe, vekâlet sözleşmesi kurulmuş sayılıyor.


Vekaletname noterde verilebiliyor. Kişilerin vekalet vermek için TC kimlik numaralarını ve 2 adet fotoğraflarını ibraz etmeleri isteniyor.


Tüzel kişiler için ise, yetkili kişiden imza sirkülerinin, kimliğinin ve talimatlarını içeren bir belgenin ibrazı isteniyor.


Eğer vekaletname Türkiye'de hazırlanıp yurtdışında kullanılacaksa, o ülkenin anadiline bir yeminli tercüman tarafından tercümesi gerekiyor. Peki, vekalet noter ücreti 2015 ne kadar?


Vekaletname noter ücreti 2015:

Normal vekaletin ücreti 46,57 TL’dir.

İmza sirküleri vekaleti: 33.27 TL.

Araç satış vekaleti: 62,62 TL.

Diploma tasdik ücreti: 27,02 TL.

Vekaletnameler belirli bir süreliğine verilir. Vekaletname süresi bitince tekrar yeniletmeniz gerekir.


Vekalet verilen kişi başkasına vekalet verebilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön