25 / 04 / 2024

Tapu vekaleti için gerekli belgeler!

Tapu vekaleti için gerekli belgeler!

Tapuda işlemler vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Peki, tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir? Tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?



Tapu vekaleti için gerekli belgeler!

Tapu dairesindeki taşınmaz alım satım gibi işlemlerini gerçekleştirmek için vakti olmayanlar veya sağlık durumu nedeniyle tapu dairesine gidemeyecek durumda olanlar vekaletname vererek bu işlemi bir başkasına yaptırabiliyor. 


Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Noterlik ve konsolosluklarca düzenleme şeklinde yapılmış olmalı ve düzenleyen noterin/konsolosun adı, adresi ile imza ve mührü, düzenleme yeri, tarihi ve yevmiye numarasını içermelidir.


Peki, tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir? Tapu vekaletname ücreti 2015 ne kadar?


-Vekalet verecek kişinin kimliği 

-2 adet vesikalık fotoğrafı 


Vekalet vermek için yukarıdaki gerekli belgelerle notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor.  Vekalette; vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olmalı, T.C. Kimlik numarasını içermeli ve adresi belirtilmelidir.

 

Vekalet verenin son durumunu yansıtır biçimde yeni çekilmiş, kimlik teşhisine elverişli, vesikalık fotoğrafı yapıştırılmış olmalıdır. Fotoğrafları sadece tel zımba ile tutturularak yapıştırılmamış olan vekaletnameler kabul edilmiyor. 2015 yılında uygulanan vekaletname bedelleri ise şu şekilde;


Normal vekaletin ücreti 46,57 TL’dir.

İmza sirküleri vekaleti: 33.27 TL.

Araç satış vekaleti: 62,62 TL.

Diploma tasdik ücreti: 27,02 TL.


Tapu vekalet örneği 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön