26 / 04 / 2024

tapuda eklenti görünen alanlar

tapuda eklenti görünen alanlar

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerdeki eklentilerin ev sahibine mi apartmana mı ait olduğunu kaleme aldı.

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Ne altın ne de dolar! Şuan bedava gibi görünen o yatırım aracı 30 TL olacak! Alan köşeyi dönecek

Ekonomist Mert Başaran'dan yatırımcıları yakından ilgilendirecek kritik bir açıklama geldi. Şuan fiyatı bedava gibi görünen yatırım aracının ilerleyen zamanlarda 30 TL olacağını söyledi. Ne altın ne de dolar, alan köşeyi dönecek...

Altın Kahini İslam Memiş elinde altın olanları uyardı! Bu rakamlar takip edilecek! Ekranda görünen rakamlara inanmayın!

Altın Kahini İslam Memiş elinde altın olan yatırımcıları ''ekranda görünen rakamlara inanmayın'' diyerek uyardı. Altın fiyatlarında bu rakamlar takip edilecek!

Gram altın tekrar gaza bastı! Yeni rekor göründü! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak! Yer yerinden oynayacak

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta rekordan dönen gram altın tekrar gaza bastı! Yeni rekor göründü! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak! Yer yerinden oynayacak!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Tapuda bazı durumlarda inşa edilen ev, arsa olarak görülebilir. Bu durumda hangi işlemler yerine getirilir? İşte detaylar!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Tapuda eklenti olarak görünen bölümler mülk sahibine mi ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerdeki eklentilerin ev sahibine mi apartmana mı ait olduğunu kaleme aldı.

Tapuda konut olan iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi?

2021'in yeni vergisi yeni yılla birlikte hayatımıza girdi. Peki tapuda konut görünen iş yerleri değerli konut vergisi ödeyecek mi? Tapuda iş yeri görünen konutlar değerli konut vergisinden muaf mı? İşte detaylar...

İş yerinden konut vergisi istenenler ne yapmalı?

Tapuda konut görünen ancak yıllardır iş yeri olarak kullandığınız gayrimenkul için değerli konut vergisi ödemeniz gerekiyor mu? İşte yanıtı...

Apartmanda internet kafe nasıl açılır?

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre, tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, yönetim planında aksine bir hüküm yoksa kat maliklerinin oyçokluğu ile aldığı kararla internet kafe açmak mümkün...

Tapuda indirim sektörün yüzünü güldürdü!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan tapu harcında indirim müjdesi ev almayı düşünenler için ilaç gibi geldi. İMFED Başkanı Ziya Dağlıer, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve İZEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Kanunen apartmanda bazı işyerlerinin açılması muvafakatnameye bağlanırken, kimi işyerlerinin açılması ise muvafakatname alınsa dahi yasak oluyor. Peki, tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Eskişehir Küçük Sanayi Sitesi için Bakanlık'la görüşüldü!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, göreve gelmelerinin üzerinden geçen 2 yılı değerlendirdi. Kurt, yılan hikayesine dönen Küçük sanayi sitesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüğünü ve taleplerini ilettiğini aktardı.

tapuda eklenti görünen alanlar Haberi

tapuda eklenti görünen alanlar

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerdeki eklentileri yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucu 'Ters dubleks bir dairem var, alalı iki ay oldu. Daire bana satılırken 2+1 olduğu söylendi. Bu arada dairem 10 yaşında. Alt katta 2 oda ve 1 sığınak olduğunu iddia ediyorlar ancak alt kata indiğinizde 3+1 olarak kullanılmış yıllardır. Satan kişi de ilk başta alırken ‘müteahhitten böyle aldım’ dedi. Ben de orayı oda olarak kullanmak istiyorum ancak başka daireden bir kişi, ‘kiler olarak kullanılacak, kapat orayı’ diye baskı yapıyor. Tapumda da eklenti kısmında depo yazıyor. O oda bölümü bana mı ait yoksa apartmana mı?' sorusunu yöneltti. 

Tamer Heper soruyu şu şekilde yanıtladı:

*****

Okuyucumun anlattığı olay veya benzerleri toplumumuzda az değil. Az değil ama bunların çoğunluğu da...