26 / 04 / 2024

tapuda emlakçı hakları koruma

tapuda emlakçı hakları koruma

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; "Tapu dairelerinde iş takibi ve tapu devirlerini seri bir şekilde yapılabilmek adına bir uygulamayı başlattık." dedi.

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

ABD eski Başkanı Trump'ın oğlu Trump Jr. 'emlak dolandırıcılığı' davasında ifade verdi!

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr. haklarındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

TİHEK ve emlakçılardan, konutlardaki fahiş fiyatlara ilişkin açıklama!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitli Kurumu (TİHEK) ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odasınca (ATEM), kiralık ve satılık konutlarda fahiş fiyatlar ile gayrimenkul sektöründeki problemlerle ilgili eğitim programı gerçekleştirdi.

Emlak vergisi ödeyenler hemen bu habere bakın! 10 bin TL'den fazla para geri ödenecek 

Son duyurulan ilana göre, 5 sene süresince sürekli olarak emlak vergisini ödeyen kişilere 10 bin TL bedelinde bir para iadesi yapılacağı söylendi. Bu para iadesi, belirli nedenlerle vergi muafiyeti hakkı sağlanan fakat bu haklarından haberdar olmayan vatandaşlara yönelik olarak ödenir.

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 sene boyunca emlak vergisini sürekli olarak ödeyenlere 10 bin TL para iadesi yapılacağı duyuruldu. Belirli sebeplerle muafiyet hakkı tanınan ve bu hakları bilmeyen kişilere 5 senedir ödenen vergiler geri iade edilecek. 

Tapu Sahiplerine Son Uyarı: Haklarını Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıyalar!

Dikkatsizlik kaybetmeye neden olabilir! Hisseli tapu sahiplerine yönelik bir uyarıda, tapuda öncelikli satın alma hakkı için başvurunun son tarihine yaklaşıldığı belirtiliyor. Yasal süre içinde başvuru yapmayan kişiler, haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler.

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Aman dikkat! 

2023 yılıyla beraber emlak alım satım işlemlerine yeni düzenlemeler de getiriliyor. Tapuda resmen yeni dönem başlıyor... Söz konusu değişiklik 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak....Aman dikkat...

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Bu tarihe aman dikkat! 

Yeni yılla beraber emlak alım satımında yeni düzenlemeler geliyor. Söz konusu değişimlerle tapuda yeni dönem resmen başlıyor... Bu tarihe aman dikkat...

Tapuda 5 milyon TL'lik ev 1 millyon TL gösteriliyor! Konutta rayiç oyununa yeni emlak vergisi önerisi!

Gayrimenkul piyasasında uzun senelerdir süren en temel sorunlardan biri de tapuda rayiç oyunu oldu. Konut alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek amacıyla evin değerini düşük gösterenlerin sayısı son dönemde daha da yükseldi. İşte ayrıntılar...

Bekara ev vermeyenler yandı! Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'ndan milyonları şok eden karar! 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) bekara ev vermeyen emlakçıları ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Milyonlarca emlakçıyı ve ev sahibini ilgilendiriyor...

Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

2020 emlak vergisi ödemelerinden kimler muaf?

2020 emlak vergisi ilk taksit ödemelerinin son günü yaklaşıyor. Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Muafiyet şartları nelerdir?

Bekar erkeğe ev yok diyen ev sahibi ve emlakçıya 1000'er lira ceza!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından,“1+1 daireyi bekâr erkek kiracıya vermiyorum” diyen ev sahibi ile emlakçıya 1000’er TL idari para cezası verildi...

tapuda emlakçı hakları koruma Haberi

tapuda emlakçı hakları koruma


Konya Emlakçılar Odasında düzenlediği toplantıyla basın mensupları karşısına çıkan Oda Başkanı Sedat Altınay, yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi." Tapu Kadastro V.Bölge Müdürlüğüne bağlı tapu dairelerinde emlakçıların haklarını koruma adına yeni bir uygulama başlattık. 


Bu uygulamada tapu'da işlem ve havale yaparken, oda kayıt belgesi, yaka kartı, satış sözleşmesi, iş takip(tellâliye) sözleşmesi bulunmayan oda üyelerimizden ve diğer iş takipçilerinden evrak kabulde havale kabul edilmeyecektir. Buna ek olarak vergi mükellefi olmayan, oda kaydı bulunmayan kaçak, ayakçı ve seyyar emlakçılardan tapuda takip işlemi yapmalarının önüne geçilecektir. Yukarıda belirtilen evrakları hazırlayan oda üyelerimizden alıcı ve satıcıyı tapu dairelerine getirmeden satış ve diğer işlemlerin havalelerini bizzat üyelerimizin yapabileceğinden tapudaki yoğunlukta azalacaktır. 

Bu sayede tapudaki iş akışı rahatlayacak, tapu devirleri seri bir şekilde yapılabilecektir. Tüm oda üyelerimizin...