20 / 04 / 2024

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 sene boyunca emlak vergisini sürekli olarak ödeyenlere 10 bin TL para iadesi yapılacağı duyuruldu. Belirli sebeplerle muafiyet hakkı tanınan ve bu hakları bilmeyen kişilere 5 senedir ödenen vergiler geri iade edilecek. 



Konut, iş yeri ve benzeri taşınmaz ürünler de ülkede vergilendirme sistemleri arasında yer alıyor. Senede iki kez vergisi alınan bu gayrimenkullerin vergi değerleri türüne göre farklılık gösterir. İşte son 5 yılda ödeme yapan ve belirli şartlara uyan kişilere geri para iadesi hakkındaki tüm detaylar…

 5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

Emlak vergisi nedir ve yılın hangi dönemlerinde ödenmektedir?

Arsa, konut ve iş yeri gibi taşınmaz ürüne sahip olan kimseler emlak vergisini yılın belirli dönemlerinde ödemek zorundadırlar. Senede iki kez ödenen emlak vergisi Mayıs ve Kasım aylarında taksitlere bölünerek ödenmektedir. Düzenli olarak ödenen bu vergilerde  bazı dönemlerde muafiyet hakkı sağlanmaktadır. Mart ayında başlayan emlak vergisinin birinci taksiti mayısın sonuna kadar yapılmalıydı. 31 Mayıs’a kadar ödeme yapmayan kişiler için ceza uygulanmaktadır. Bu, aynı şekilde yılın ikinci dönemi olan Kasım ayı ödemeleri için de geçerlidir. Bu noktada emlak vergisinde geriye dönük iade almak için hangi şartların karşılanması gerektiği merak edildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön