27 / 04 / 2024

tapuda miras işlemleri

tapuda miras işlemleri

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras yoluyla gayrimenkul intikalinde tapu başvurusuna ilişkin detayları kaleme aldı. 

Miras tapu işlemleri!

Miras bırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince yasal mirasçılarına geçiyor. Peki bu durumda mirasçıların yapması gereken işlemler neledir? Miras tapu işlemleri nelerdir?

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadardır?

Tapuda miras sorgulama işlemine dair detaylar pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuda sorulan sorular!

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda pek çok işlem yerine getiriliyor. Bu konuda vatandaşlar pek çok soru yöneltiyor. İşte onlardan birisi de Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapuda elbirliği nasıl bozulur? Tapuda elbirliğini bozmak için ne yapılır?

Tapuda elbirliği bozma işlemi sadece bir mirasçının başvuru ile gerçekleştirilebilir. Yani her bir mirasçının ayrı ayrı başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Gerekli belgelerin ibrazı ve başvurunun ardından tapuda elbirliği bozulur ve sahip olunan mal, paylı mülkiyete dönüşür… 

Tapuda miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için hangi belgeler gereklidir?

Tapuda miras intikali, ölen bir kişiden kalan taşınmaz malların, yasal mirasçılarının üzerine geçirilmesi için yapılması gereken en önemli işlemdir. Çünkü intikal işlemini yapmayan mirasçı malların yeni tapu belgesini alamaz. Peki, tapuda miras intikali nasıl yapılır? Hangi belgeler gereklidir? İşte

tapuda miras işlemleri Haberi

tapuda miras işlemleri

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras yoluyla gayrimenkul intikalinde tapu başvurusuna ilişkin detayları yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Miras yoluyla gayrimenkul intikalinde, veraset vergi dairesinden ilişik kesildikten sonra tapuya başvurmaya dair bir süre var mı? Varsa bu süre ne kadardır?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Miras olarak kalan gayrimenkuller için yapılacak işlemler şunlar; veraset ilamı almak, veraset beyannamesi vermek, tapuya tescil işlemi yapmak. Bunlardan süreli olan sadece beyanname vermek kısmıdır. Bu da ölüm tarihinden itibaren dört aydır. Veraset ilamı almak ve gerektiğinde mirasçılar adına tescil talebinde bulunmak için herhangi bir süre yoktur. Ancak beyanname verirken ekinde veraset ilamını da gerekir.

Veraset ilamı verilmeden de beyanname verilmesi mümkün, fakat bu hali ile tapuda işlem yapma problemi yaşanır. ‘Nasıl...