23 / 04 / 2024

tapuda para ödeme

tapuda para ödeme

Tapu alım satım işlemlerinde tapu alıcısının ödemesi gereken masraflar arasında yer alan tapuda para nasıl ödenir? Tapu parası ne zaman ödenir? İşte tapu parası ile ilgili merak ettikleriniz...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca öğrecinin hesabına toplu para yatacak! KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak? 

Devlet milyonlarca öğrenciye burs ve kredi desteği sağlıyor. Her sene ilk burs alacak öğrencilerin hesaplarına toplu ödeme yapılıyor. Milyonlarca öğrencinin hesabına toplu para yatacak. Peki, KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak?

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Aile Bakanlığı'ndan milyonları sevinçten uçuran para ödeme haberi. Çalışmalar temmuzda tamam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ev kadınlarına yapacakları destek ödemesi hakkındaki çalışmalar temmuz ayında tamamlanacak.

E-ihracatta ve uluslararası ticarette kripto para ile ödeme giderek yaygınlaşıyor!

Düşük maliyeti, hızı ve güvenli olması nedeniyle uluslararası ticarette ve e-ihracatta kripto para ile ödemelere olan ilgi her geçen gün artıyor. Geçen yıl kripto para ile ödemeler yüzde 74 oranında artarken, gelecek dönemde kripto para ile ödemenin daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

Twitter'a içerik üretiyorsanız bu habere mutlaka bakın! İsminiz ödeme listesinde olabilir

Twitter, yorum bölümüne reklam koyulması için hesabı onaylanmış kullanıcılara ödeme yapacak. Elon Musk, haberi bir tweet ile duyurdu. Ödemenin birkaç hafta içinde yapılacağını söyledi. İlk ödeme grubu için ayrılan para ise 5 milyon dolar olarak beyan edildi.

Kiracı olan herkesi ilgilendiriyor! Para ödeme riskiniz var!

Kiracı olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber geldi. Ev sahiplerine kirayı elden vermek sonradan kiracıların başını ağrıtabilir. İşte detaylar!

Karnesi iyi gelen öğrencilere Aile Bakanlığı'ndan afili müjde! 5.104 TL para tak diye yatacak! Anne babalar şimdi baksın

Öğrencilere karne başarısı için para veren Başarı Teşvik Programı, ikinci dönem sonunda ödeme yapacak. Başvuru şartları ve ödeme detayları için bilgi alınız.

Madeni para sorununa yeni çözüm! Ödemelerde yeni dönem başlıyor!

​​​​​​​Darphane’nin madeni para üretimi bu yıl başından bugüne kadar azalmaya devam ederken piyasada madeni para sıkıntısını da gündeme getirdi. Yalnızca bozuk para değil 5 TL, 10 TL ve 20 TL’lik banknot bulmanın da zorlaştığını söyleyen esnaflar, müşterilerinden kredi kartı ile ödeme talep etmeye b

Aile Bakanlığı'ndan büyük müjde asıl şimdi geldi... 1 yıl boyunca para ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vatandaşlara ödediği Aile Destek Ödemeleri hakkında asıl büyük müjde geldi. Aile Bakanı Derya Yanık, ödeme sürelerini uzattıklarını açıkladı. Ailelere 1 yıl daha para ödenmeye devam edilecek.

İdari para cezalarında taksit dönemi başlıyor. Bu haberi okumadan ödeme yapmayın!

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre idari para cezalarının ödeme süresi içinde taksitlendirilmesi talep edilebilecek. Cezalarda zaman aşımı, 3 ile 7 yıl arasında belirlendi. Uygulama Haziran’da başlayacak.

Elektrik Faturası Ödeyerek Para Kazanın: Online Bankanın Kampanyası!

Banka, müşterilerine her ay ödedikleri elektrik faturaları için ödül verecek. Otomatik ödeme talimatı verenlere hediye para yatırılacak. Ayrıntılar kampanya duyurusunda belirtildi.

Bu ilde yaşayan ilkokul öğrencilerine 330 TL para hediye edilecek!

Devletten müjdeli haber! İlkokul öğrencilerine yönelik destek ödemesi yapılmaya başlandı. Birçok ilde bulunan ilkokul öğrencileri, aylık 330 TL tutarında hediye para alacaklar. Bu ödeme için belediyeler, il il liste yayınladılar.

tapuda para ödeme Haberi

tapuda para ödeme

Tapuda para nasıl ödenir?

Tapu alım satım işlemlerinde tapu alıcısının ödemesi gereken iki masraf karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri, satın aldığı gayrimenkulün satış bedeli olan para; ikincisi ise tapu müdürlüğünde gerçekleşecek tapu işlemleri karşılığında alınan harç parası.


Tapu müdürlüğünde yapılan başvurular, internet üzerinden online olarak yapılabildiği gibi,  hazırlayarak Tapu Müdürlüklerinde mevcut olan sıramatik cihazlarından sıra numarası alarak işlem yapılabiliyor.


Müdürlükte, başvuru için evraklarını teslim eden kişiye sonra süreçle ilgili olarak her aşamada sms yoluyla bilgilendirme yapılıyor.


Örneğin "1234 başvuru numaralı işleminize evrak kontrolleri yapılarak başlanılmıştır.” şeklinde bir SMS ile tapu işleminizin başladığına dair bir bilgilendirme mesajı gönderiliyor.


İşlemi devam eden ve yapılan başvuru için ikinci bir sms ile şu şekilde bilgilendiriliyor: “1234 başvuru nolu işleminizle ilgili olarak .... TL tapu harcını ve .... TL döner...