27 / 04 / 2024

tapuda sayfa numaralandırması

tapuda sayfa numaralandırması

Tapu kütüğünde her sayfa numaralandırılıyor. Bu numaralama neye göre belirleniyor? Ne işe yarıyor? Tapuda sayfa no nedir? Sorunuzun yanıtı ve tapu sayfaları ile ilgili detaylar haberimizde...

Tapuda yeni dönem! Herkesi ilgilendiriyor!

Tapuda yeni dönem başladı. 81 ilde yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre, arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerine ilişkin değişiklik yapıldı.

Tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler!

Kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılıyor. Peki, tapuda mal varlığı araştırması yapmak için gerekenler nelerdir?

Tapuda döner sermaye ne kadar?

Döner sermaye, özellikle kamu kurum ve kuruluşların hizmet kalitesini artırması için ihtiyaç duyulan mal ve diğer hizmetleri alabilmesi için alınan ücrete deniyor. Peki, tapuda döner sermaye ne kadar?

Tapuda satış işlemleri için gerekli evraklar!

Satış işlemi; alıcı ve satıcıya karşılıklı borç ve hak yükleyen bir sözleşmedir. Alıcının taşınmazın bedelini ödemesine karşılık, satıcı da malın mülkiyetini alıcıya bırakır. Peki, tapuda satış işlemleri için gerekli evraklar nelerdir?

Tapuda satış ve ipotek işlemleri!

Taşınmazların satışı tapu dairelerinde gerçekleşiyor.Tapu işlemleri arasında tapuya şerh konabiliyor. Tapu ipotek işlemleri için gerekli belgeler neler? Peki, tapuda satış ve ipotek işlemleri neler?

Tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

Tapu alma işlemlerinde yapılan yanlışlıklar düzeltilebiliyor. . Paydaşlardan birisi davada hukuki yararı olduğu için diğer paydaşın isminin düzeltilmesini isteyebilir. Peki, tapuda isim tashihi nasıl yapılır?

Şahinbey Belediyesi toplam 3 bin 932 evin kamulaştırmasını yaptı!

Şahinbey sınırları içerisinde 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yürüten Şahinbey Belediyesi, toplam 3 bin 932 evin kamulaştırmasını yaptı. Toplam 5 bin konut yapan Şahinbey Belediyesi, kamulaştırma için toplam 295 milyon TL harcadı...

Arazi toplulaştırmasında derecelendirme!

Çiftçi ailesine veya aynı kişiye ait küçük arazi parçalarının ve hisselerinin bir araya getirilerek bütünleştirilmesi ve işletmelerin yeniden düzenlenmesi işlemine arazi toplulaştırması deniyor. Arazi toplulaştırmasında derecelendirme nasıl yapılıyor?

Arazi toplulaştırması ne demek?

Ülkemizde 1960'larda kullanılmaya başlanan ve çiftçi ailesine veya aynı kişiye ait küçük arazi parçalarının ve hisselerinin bir araya getirilerek birleştirilmesi için uygulanan arazi toplulaştırması ne demek?

Doğusan Boru Sanayi Irak!a ihracatı arttırmak için pazar araştırması yapıyor!

Perlit madeninden yapılmış renkli kiremitlerle çatı kaplama sektörüne yönelik hizmet veren Doğusan Boru Sanayi, yeni dönemde Irak'ta pazar araştırması yapıyor. Firma özellikle inşaat yapılandırmasını araştırıyor.

Tapuda satış harcı ne kadar?

Tapu devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için iki tarafında yanında bazı belgeler bulundurması ve tapuda satış harcını ödemesi gerekiyor. İşte bu tapuda satış harcı ne kadar?

Tapuda satış bedeli 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesindeki tapu işlemlerin tamamlanabilmesi için belli oranda vergi ödemesi gerekiyor. Peki, ödenecek 2014 tapu satış bedeli nasıl hesaplanıyor? İşte tapuda satış bedeli 2014...

Tapuda intikal masrafları 2014!

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. İşte tapuda intikal masrafları 2014..

tapuda sayfa numaralandırması Haberi

tapuda sayfa numaralandırması

Tapuda sayfa no nedir?

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemlerin sırasının karışmaması amacı ile tapuda numaralandırma yapılıyor. Numaralandırma işlemi, tapu kütüğüne işlenen gayrimenkulün parsel bilgileri girildikten sonra yada Tapu Kütüğü yazdırılmadan önce yapılıyor.


Tapuda cilt ve sayfa numaralandırma işlemi bütün parsel kayıtlarına uygulanıyor. Tapu kütüğü sayfa numaralandırma işlemi büyük ve küçük tapu Kütüğünü kapsıyor.


Tapu kütüğü sayfa no verilirken; eski cilt no ve eski sayfa nolarını yeni cilt no ve yeni sayfa no olarak belirlenebiliyor ve yeni sayfa numarası da verilebiliyor. Böylece "Tapuda sayfa no nedir?" sorumuzun yanıtını verdikten sonra, numaralandırmanın nasıl yapıldığı hususuna değinelim.


Tapuda sayfa no..

- Tapu Kütüğü Numaralandırma sisteminde; sistem cilt numarasını otomatik hesaplayıp veriyor.

- Kamu Orta Malı olan Parsellere (Mera, Yaylak, Kışlak, Otlak, Harman, Panayır vb.) Cilt ve Sayfa Numarası...