29 / 03 / 2024

Şahinbey Belediyesi toplam 3 bin 932 evin kamulaştırmasını yaptı!

Şahinbey Belediyesi toplam 3 bin 932 evin kamulaştırmasını yaptı!

Şahinbey sınırları içerisinde 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yürüten Şahinbey Belediyesi, toplam 3 bin 932 evin kamulaştırmasını yaptı. Toplam 5 bin konut yapan Şahinbey Belediyesi, kamulaştırma için toplam 295 milyon TL harcadı...



Türkiye'nin en kapsamlı 'kentsel dönüşüm' çalışmasını yürüten Şahinbey Belediyesi, 'Kentsel Dönüşümde Beklentiler ve Katılımcı Yaklaşımlar' çalıştayı düzenledi.


Şahinbey sınırları içerisinde 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yürüten Şahinbey Belediyesi, toplam 3 bin 932 evin kamulaştırmasını yaptı. Toplam 5 bin konut yapan Şahinbey Belediyesi, kamulaştırma için toplam 295 milyon TL harcadı. Şahinbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Kentsel Dönüşümde Beklentiler ve Katılımcı Yaklaşımlar' çalıştayı, yoğun bir katılım ile yapıldı. Çalıştayda; kentte yaşayanların beklentileri dikkate alınarak yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarının 'katılımcı modeli' oluşturulası amaçlandı.


Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşümde model oldu.

Çalıştay öncesi açıklamada bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi: "Şahinbey Belediyesi olarak 5 yıldan beri kentsel dönüşüme çok büyük önem veriyoruz. 5 yıldan beri bu alanda ciddi çalışmalar yürütüyoruz. 5 yılda geldiğimiz noktada yaklaşık 4 bin civarında konutun kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirdik. Bunu da problemsiz bir şekilde yaptık. Kamulaştırılan yerlerin yerine 5 bin adet konut üretimi gerçekleştirdik. Bu çalışmaları yaparken de tamamen kendi imkanlarımızla ve vatandaşın talepleri doğrultusunda ve onların da rızasını alarak bu işi gerçekleştirdik." Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye'ye örnek olduğunu dile getiren Başkan Tahmazoğlu, açıklamasını söyle sürdürdü: "Kentsel dönüşüm alanında yaptığımız çalışmalar Türkiye'ye örnek çalışmalar oldu. Bu alanda gerek İstanbul'da gerek Ankara'da gerekse de başka illerde bu konuyla ilgili sempozyumlara katıldık. Yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdik. Tabiri caizse Şahinbey, kentsel dönüşümde ayrı bir model olarak ortaya çıktı. Bizim bu modelimiz, bu konuya ilgi duyanlar tarafından araştırılıyor. Bu gün de şehrimizde Dünya Bankası ve İstanbul'dan katılımcıların olduğu bir çalıştay düzenledik. Yapılan çalışmaları onlara da anlatacağız. Kentsel dönüşümde talepler, beklentiler konularını tartışma fırsatı bulacağız" açıklamasını yaptı.


Şahinbey Belediyesi yenilikçi modeller uyguluyor.


Gerçekleştirilen çalıştaya İstanbul'dan katılan Şehir Plancısı Faruk Göksu ise şu açıklamada bulundu: "Biz kentlerin geleceğine ilişkin vizyonlar biçiyoruz. Vizyon planları hazırlıyoruz. Bu çerçevede de Gaziantep'in geleceğine ilişkin Gaziantep'te yaşayan, çalışan, meslek kuruluşları, belediyeler çalışanlarını bir araya toplayarak kentte yaşayanların beklentilerini alıp, o beklentiler çerçevesinde özellikle kentsel dönüşümde katılımcı modeller ne olur, bunu arıyoruz. Neden? Çünkü kentsel dönüşüm projeleri hızla yapılıyor. Bazı projeler başarılı, bazı projeler ise başarısız, bazı projelerde de çok tepki oluyor. Bu nedenle bu projelerin halkla birlikte, yaşayanla birlikte geliştirilmesi için yeni yollar arıyoruz. Niye Gaziantep diye sorarsanız; bana göre Gaziantep'te 2 başarılı model var. 1. model; tarihi eserleri öne çıkarak, kültürel mirası koruyarak Türkiye'de kültürel alanda bir model oluşturdu. Bu modeli herkesin bir şekilde kullanması lazım, ki kullanıyor. 2. Modeli ise özellikle Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşümde göstermiş olduğu yenilik modelleri. Bunları da dinleyeceğiz. Bütün bunları rapor ederek ilgili kurumlara vereceğiz."


Şahinbey Belediyesi 


Geri Dön