19 / 04 / 2024

Yeşildağ İnşaat, Kağıthane'de 5 yılda toplam 3 bin konut yapmayı planlıyor!

Yeşildağ İnşaat, Kağıthane'de 5 yılda toplam 3 bin konut yapmayı planlıyor!

Yeşildağ İnşaat, İstanbul'da Darülaceze'nin karşısında Mari Rezidans adıyla yaptığı projesi ile bölgede dönüşümü başlattı. Şirket, Kağıthane Talatpaşa Mahallesinde önümüzdeki 5 yılda toplam 3 bin konut yapmayı planlıyor...



İstanbul'un merkeze yakın semtlerinden biri olan Kağıthane artık kentsel dönüşümle yapılan konut projeleriyle de dikkat çekiyor. Yeşildağ İnşaat, İstanbul'da Darülaceze'nin karşısında Mari Rezidans adıyla yaptığı projesi ile bölgede dönüşümü başlattı. Şirket, Kağıthane Talatpaşa Mahallesinde önümüzdeki 5 yılda toplam 3 bin konut yapmayı planlıyor. 


Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında özellikle İstanbul'un merkezi semtleri ön plana çıkıyor. Kağıthane de Şişli, Taksim gibi kentin merkezine yakın semtlerine kolay ulaşımı ile dönüşümde konut üreticilerinin iştahını kabartıyor. Ofis projeleriyle gündeme gelen Kağıthane artık kentsel dönüşümle yapılan konut projeleriyle de dikkat çekiyor. 


Kağıthane'de son 2-3 yıl içinde binden fazla konutun yapımını gerçekleştiren Yeşildağ inşaat, bölgenin özel sektör tarafından yapılan ilk kentsel dönüşüm projesi olan Mari Rezidans'ı hayata geçirdi. 

Bölgede uzun zamandır faaliyetlerini sürdüren Yeşildağ İnşaat, İstanbul'da Darülaceze'nin karşısında Mari Rezidans adıyla yaptığı projesini satışa çıkardı. E-5 aksı üzerinde yer alan 25 milyon TL'lik projede 140 daire yer alıyor. 


Kağıthane, Şişli, Beşiktaş bölgelerinde iş yaptıklarını söyleyen Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, 2007 yılında Yeşildağ adını aldıktan sonra da tümüyle Kağıthane bölgesine odaklandıklarını kaydetti. Altan, ilçede özellikle E-5 aksı üzerindeki Çağlayan, Gürsel ve Talatpaşa bölgelerinde konut yapımına ağırlık verdiklerini söyleyerek "Burada 40-50 konutluk projelerle binin üzerinde konut inşa ettik" diyor. 


ÜÇ BİN KONUT HEDEFİ 


Yeşildağ İnşaat, bu projelerden sonra bölgede özel sektör tarafından yapılan ilk ada bazındaki projesine Mari Rezidans ile başlarken, bölgede önümüzdeki beş yıl içinde toplam 3 bin konut üretmeyi de planlıyor. 


Darülaceze'nin karşısında E-5 sınırındaki Talatpaşa mahallesinde eski yapıların yıkılmasıyla 140 daireden oluşan iki rezidans yaptıklarını belirten Altan, şöyle devam ediyor: "Kağıthane'de ada bazlı dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Böylece ada bazlı dönüşüm yapan ilk özel şirket olduk. Dönüşüm yaptığımız alanda ada bazındaki 15 arsada 32 bina yer alıyordu. Burada ki 67 varisi bir araya getirdik. Bölgede çalıştığımız için vatandaşa bir güven vermiştik. Bu nedenle 1,5 yılda anlaşmaya vardık ve projeye başladık. Bölgedeki insanların güvenini kazandık. Artık onlar bize evimizi yapın diyerek geliyorlar. Önümüzdeki beş yıl içinde bölgede toplam 3 bin konut inşa edip Yeşil Vadi oluşturmayı planlıyoruz."


EKONOMİST MORTGAGE


Geri Dön