24 / 04 / 2024

Tapulama Kanunu mevzuat

Tapulama Kanunu mevzuat

766 sayılı Tapulama Kanunu 12 Temmuz 1966 tarihinde 12346 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında, tapulama işlemlerine; tapulama birliklerine ve tapulama bölgelerine ilişkin hükümlere yer veriliyor...

Kadastro tapulama harcı 2018!

2018'de yapılacak kadastro işlemlerinden tahsil edilecek harçlar, geçtiğimiz sene sonunda yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. İşte kadastro tapulama harçları..

İmar ve Gecekondu mevzuatına aykırı yapılara ilişkin kanun teklifi!

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların mülkiyet ve imar sorunlarının çözülmesi amaçlanan İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve İmar Kanunu'nun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun meclise verildi..

Saf GYO vergi beyannamesini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre geçici vergi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Paltformu'nda yayınladı.

Saf GYO 2016 yılının 3 aylık vergi beyanını yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak - 31 Mart 2016 dönemine ait Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesini yayınladı. Gelir tablosu Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlendi.

Yeni imar kanunu meclise sunulacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği, 92’inci Genel İdare Kurulu toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, yeni imar kanunu ile mevzuat hazırlıklarında sona gelindiğini ve çok yakında Meclise sunulacağını söyledi.

Saf GYO 2015 vergi beyannamesini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2015 ile 31 Mart 2015 dönemine ait Vergi Dairesine Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesi yayınlandı.

Beyşehir'de imar mevzuatı konulu seminer verildi!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’unda katıldığı seminerde imar mevzuatı, yapı denetim kanunu ve yönetmeliğindeki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Saf GYO 2014 yılının gelir tablosunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Sermaye Piyasası mevzuatına göre 2014 yılına ait vergi dairelerine vergi usul kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesi eki gelir tablosunu yayınladı

Kapıcı hakları kanunu!

Apartmanda çalıştırılan kapıcıların hakları 3 Mart 2004 tarihinde 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kapıcı hakları mevzuatı kapsamında yer alıyor. İşte Kapıcı hakları kanunu esasları metni..

Kira artışı kanunu!

Kira bedelinde yapılacak artış meskenlerde ÜFE oranları baz alınarak yapılırken, işyeri kiralamalarında ise sözleşme serbestisi esasına göre yapılıyor. Kira artışı mevzuatı, Borçlar Kanunu ve Borçlar Kanununda değişiklik kanunu kapsamında açıklanıyor...

Gayrimenkul değerleme kanunu!

Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler ile ilgili esaslar 2 Ağustos 2007 tarihinde 26601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Gayrimenkul değerleme kanunu...

İstimlak kanunu nedir?

İstimlak kanunu nedir?: İstimlak mevzuatı kapsamında, 4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu istimlakin nasıl yapılacağını göstermek amacıyla yasalar bulunuyor. İşte belediye istimlak kanunu..

Noter harçları kanunu!

Noter harçları ile ilgili mevzuat, 492 sayılı Harçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunda noter harç mükelleflerinden harç ödemesine kadar yasal esaslar bulunuyor. İşte Noter harçları kanunu...

Tapulama Kanunu mevzuat Haberi

Tapulama Kanunu mevzuat

766 SAYILI TAPULAMA KANUNU!

Durum: Mülga


BİRİNCİ BÖLÜM

UMUMİ HÜKÜMLER

MADDE 1 - KANUNUN KONUSU VE UYGULAMA ALANI

Tapulamaya başlandığı tarihte il ve ilçelerin merkez belediye sınırları dışında kalan gayrimenkullerden tapusuz olanlarını bu kanun hükümlerine göre tapulamak ve tapulu olanların da kayıtlarını bu kanun hükümlerine göre yenilemek suretiyle kadastro planları tanzim ve tapu sicilleri tesis olunur. Bu kanunun tanzim ettiği idari ve kazai faaliyetler kanunun şümulü içinde bulunan bütün gayrimenkuller hakkında kadastro planlarının tanzimini, hak sahiplerinin doğru olarak tayinini ve tescile tabi gayrimenkullerin sicil harici bırakılmamasını istihdaf eder.

MADDE 2 - KANUNUN UYGULANMASI DIŞINDA KALAN GAYRİMENKULLER

Tarıma elverişli olmıyan sahipsiz yerler ile aynı nitelikte olan sahipsiz kayalar, tepeler, dağlar ve Orman Kanunu uyarınca orman sayılan yerler, tapulamaya tabi tutulmaz. Birlik sınırları içinde kalan bu gibi gayrimenkullerin...