29 / 03 / 2024

tarihi çarşı kira artışları

tarihi çarşı kira artışları

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'ndeki tarihi Yemeniciler Çarşısı'nda kiraların yüzde 300 artması, işyeri sahiplerini zor durumda bıraktı, 48 işyerinden 22'si kapandı.

Ev sahipleri kiracıdan taahhütname alabilir mi? Taahhütname düzenlenirken nelere dikkat edilmeli? 

1 Eylül tarihi itibariyle kira ve kat mülkiyeti hukuku kaynaklı uyuşmazlıklarında yeni dönemin başlaması ile ev sahipleri de kiracılar da uyuşmazlıklarına mahkemeden önce arabulucularda arayacaklar. Peki Ev sahipleri kiracıdan taahhütname alabilir mi? 

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım 2. oturumu 6 Temmuz'da!

Emlak Konut GYO projelerinden Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ihalesinin 2. oturumu 6 Temmuz 2022 tarihi Çarşamba günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

İş GYO Tuzla Meydan Çarşı'nın kira değeri ne kadar?

İş GYO Tuzla Meydan Çarşı kira değerleme raporunda gayrimenkullerin KDV hariç aylık pazar kira değeri 163 bin 530 TL, KDV dahil 192 bin 965,40 TL olarak belirlendi. 

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Kasaplar Çarşısı esnafına kira ve taşınma yardımı müjdesi!

Ankara Kızılcahamam'da yangında zarar gören Kasaplar Çarşısı'ndaki esnaflara kira ve taşınma yardımı verilecek.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

tarihi çarşı kira artışları Haberi

tarihi çarşı kira artışları

Osmanlı sadrazamlarından Köprülü Mehmet Paşa tarafından 1661 yılında yaptırılan, Kurtuluş Savaşı sırasında askerler için ayakkabı da yapılan Yemeniciler Çarşısı'nda, ilerleyen yıllarda işyerleri bir bir kapandı. 1980 yılında restore edilen çarşı, 1988 yılında kamulaştırılıp, turistik eşya satış mağazaları olarak faaliyete geçti. Kültür Bakanlığı'na bağlı olan çarşının Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilmesiyle, işyerlerinin metrekaresi için ödenen 4 YTL, 13 YTL'ye yükseldi. Kira fiyatlarındaki artış üzerine işyerleri bir bir kapanmaya başladı. 48 işyerinden 22'si kapandı.

Siftahsız gün geçirdiklerini söyleyen esnaf, ''Çarşı'nın Milli Emlak Müdürlüğü'ne bağlanmasıyla dükkanların metrekaresine yüzde 300'ün üzerinde zam yapıldı. Metrekaresi 4 YTL iken 13 YTL oldu. En ufak işyeri için 100-130 YTL kira veriyoruz. Bu dükkanları işleten çoğu esnaf emekli. Kira parasını çıkaramayan bir çok arkadaşımız işyerlerini...