19 / 04 / 2024

tarihi mersin evi restore

tarihi mersin evi restore

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

Mozart’ın bestelerini yaptığı tarihi kale açık artırmayla satılacak! Rekor fiyat bekleniyor! 

Müzik tarihine damgasını vurmuş olan Avusturyalı ikonik besteci Mozart'ın evi olarak bilinen tarihi kale, açık artırmayla satılacak. İşte ayrıntılar...

Mersin’de bir fabrika satılacak! İhale tarihi 17 Kasım!

Mersin ili, Akdeniz ilçesinde bulunan bir fabrika satışa çıkarıldı. 3 ayrı binadan oluşan fabrikanın satışı için 17 Kasım’da ihale düzenleneceği öğrenildi.

TOKİ Mersin projesiyle o ilçeye tam 478 yeni konut geliyor! TOKİ'nin resmen açıkladığı bu tarihi sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mersin projesiyle o ilçeye tam 478 yeni konut geliyor... TOKİ'nin resmen açıkladığı bu tarihi sakın kaçırmayın...

Mersin Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda şoför alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 2 Nisan!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca İŞKUR resmi internet sitesinde yayımlanan ilan doğrultusunda en az ilkokul mezunu 100 şoför alımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Başvuracak adaylarda aranan başvuru koşulları ve detaylar da belli oldu. Peki, son başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler

TOKİ o ildeki 34 arsayı yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle satıyor! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Mersin'in 7 ilçesinde yer alan 34 arsayı yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle satışa sunuyor. Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

TOKİ Mersin projesi için beklenen müjde geldi! Evi olmayan tek vatandaş kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Mersin Gençlik Kolları tarafından Akdeniz ilçesindeki millet bahçesinde yapılan "Gençlik Buluşması"nda önemli açıklamalar yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklamaları...

Çankaya'daki bağ evi için kamulaştırma talebi!

Çankaya-Kuloğlu Sokak’taki tarihi bağ evinin son hali yürek burkuyor. 2017'de çıkan yangın nedeniyle ayakta duramayan bağ evi kimsesizler tarafından mesken edildi. Bağ evi için kamulaştırılma talep edildi. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Adana’nın Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde 20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen tarihi yapı, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak hizmete açılacak.

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

tarihi mersin evi restore Haberi

tarihi mersin evi restore

Mersin'in Akdeniz ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi ortaklığıyla restore edilen tarihi binayı yıllar sonra kente yeniden kazandırıldı. Sabah'tan Bekir Coşkun'un haberine göre; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 'İplerin Ressamı' olarak tanınan Mersinli Ressam Ahmet Yeşil, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim ve Mersin İl Kültür Turizm Müdürü Emre Duru ile birlikte, Camişerif Mahallesi Uray Caddesi üzerinde bulunan, yenileme çalışmaları sonucu yeniden geleceğe kazandırılan Tarihi Mersin Evi'nde (Eski Muhakemat Binası) inceleme yaptı.

Tarihi bina hakkında konuşan Başkan Mustafa Gültak, "Her yönüyle muhteşem bir mekân olan bu yapıyı, sanatsal ve kültürel faaliyetler ve tanıtımlar için sanatçılarımızın hizmetine de sunacağız" dedi.


GÜLTAK "YILLARDIR UNUTULMUŞ, ATIL KALMIŞ BİR HAZİNE" 

Mersin'in tarihine sahip çıktılarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak,...