18 / 04 / 2024

tarım arazilerinin imara açılması

tarım arazilerinin imara açılması

1 dönümü/1.000 metrekareyi, seçeceğiniz yere ve konusuna göre 5 bin TL/7 bin TL ya da 10 bin TL’den başlayan fiyatlarla alabiliyorsunuz. Yatırım Türk grubu, alım yapacak yatırımcıya kılavuz olmak üzere çalışıyor…

Süleyman Girmen: Verimli araziler imara açılmamalı!

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, dünyada en kolay sağlanan gelirin arazi rantı olduğunu ve bu yüzden verimli tarım arazilerinin ranta kurban edildiğini, belediyelere tanınan hakların kısıtlanması gerektiğini söyledi.

Tarım alanlarının inşaata açılması sorun yaratacak!

Jeoloji Mühendisi Kurtuluş Çelik, tarım alanlarının inşaata açılmasının ilerleyen süreçte birçok sorunu beraberinde getireceğine dikkat çekerek, "Hata, hataları getirir" dedi.

Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan üzerine yapı inşa edilmesi için ayrılan toprak bütünü ise arsa olarak nitelendiriliyor. Peki, tarım arazileri imara açılarak arsa olabilir mi? Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Tarım arazilerinin imar durumu 2014!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda tarım arazilerine ilişkin getirilen değişiklikler neticesinde tarım arazilerinin imar durumu nedir? İmar izni nasıl alınır? İşte Tarım arazilerinin imar durumu 2014...

Şemsi Bayraktar: Tarım arazileri ve meralar imara açılmamalı!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bilinen tersine Türkiye’nin toprak bakımından fakir bir ülke olduğunu, bunun unutulmaması ve toprakların çok iyi korunması gerektiğini bildirdi...

Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışı için başvurular başladı!

Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışı kapsamında başvurular başladı. Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışları için son başvuru tarihi 28 Nisan olarak belirlendi. Başvurular defterdarlıklar ve malmüdürlüklerinde yapılacak

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamada Kanal İstanbul çevresindeki tarım arazilerinin imara açılması vaadiyle büyük vurgun yapıldığını iddia ederek, Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler'' dedi.

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satılması ve kiralanması yasaklandı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin yabancıya satılmasını ve kiralanmasını yasaklamayı öngören yasaya onay verdi.

Tarım arazilerinin satışında vergi ve harç kaldırıldı!

Tarım arazilerinin satışı ve intikal işlemlerinde; vefat tarihinden itibaren 1 yıl içinde intikal işlemlerini gerçekleştiren tüm mirasçılardan vergi ve harç alınmayacak.

tarım arazilerinin imara açılması Haberi

tarım arazilerinin imara açılması

Eskişehir, Tarım Bakanlığı tarafından geleceğin endüstriyel tarım ve hayvancılık merkezi, Sanayi Bakanlığı tarafından da geleceğin sanayi merkezi olarak planlanmıştır. Devletin tüm bu kalkınma planlarının merkezinde Eskişehir’in Mahmudiye, Çifteler ve Sivrihisar ilçelerinin verimli toprakları yani tarihi Frig ovası bulunuyor.

Arazi yatırımlarında ise büyük kazançlar, gelişme gösteren bölgelerde doğru zamanda yapılan yatırımlarla elde edilebiliyor. Çünkü Devletin teşvik programı çerçevesinde, tarım ve hayvanlık yatırımlarında %90’lara varan teşvikler verilmektedir. Günümüzde ülkemizde ortaya çıkan tarımsal ürün ve hayvansal gıda açığını karşılamaya yönelik devlet destekli ve planlı tarım ve hayvancılık yatırımları için doğru zaman. Doğru bölge ise Eskişehir Frig ovası olarak ön plana çıkıyor.

TARIM ARAZİLERİ

Devlet tarım arazilerinin sulama sistemlerini kurdu; yer altından sulama hatları, elektrikli pompalar ve elektrik hatları hepsi tamamlandı. Kuru tarımdan sulu tarıma geçen...