26 / 04 / 2024

Tarım alanlarının inşaata açılması sorun yaratacak!

Tarım alanlarının inşaata açılması sorun yaratacak!

Jeoloji Mühendisi Kurtuluş Çelik, tarım alanlarının inşaata açılmasının ilerleyen süreçte birçok sorunu beraberinde getireceğine dikkat çekerek, "Hata, hataları getirir" dedi.



İNŞAAT sektörünün oldukça hareketlendiği Torbalı'da her gün yeni binalar yükselirken tarım arazileri de inşaat alanlarına döndü. Şehir merkezinde yer kalmamasından dolayı inşaat firmaları gözlerini tarım arazilerine dikti. İnşaat sektörünün hızla artması sonucu bir açıklama da bulunarak tarım arazilerinin yok olmaya başladığını kaydeden Jeoloji Mühendisi Kurtuluş Çelik. "Türkiye'nin en hızlı gelişen yerleşim merkezlerinden biri olan ilçemizde, tarımsal alanlar yavaş yavaş yok olup. sanayileşme ve kentleşme hızlı bir oranda artmaktadır" dedi. 


HATALAR HATALARI GETİRİR

Jeoloji Mühendisi Kurtuluş Çelik, tarım alanlarının yok edilmesinin birçok tehlikeyi ve sorunu beraberinde getireceğini belirtti. Jeoloji Mühendisi Kurtuluş Çelik. "Yapılan onlarca hatta yüzlerce yapının daha güvenli yükselmesi ve bu işin ilk başlangıç noktası olan zemin etütleri konusunun daha sağlıklı ele alınması adına ilgili mühendisin inşaat mühendisi veya jeofizik mühendisi değil Jeoloji Mühendisi olduğu bilinmelidir. Sondajlar ve zemin etütleri konusuna hakim tek meslek disiplini Jeoloji Mühendisliğidir. Jeofizik yada inşaat mühendisleri zemin etütleri konusunda ilgili mühendis değildir. Unutmayalım hatalar, hataları beraberinde getirir" şeklinde konuştu. 


10 YIL SONRA TEHLİKE ORTAYA ÇIKAR

Şehir merkezinde inşaat alanlarının azalmasıyla inşaat sektörünün ovaya doğru bir eğilim içerisinde olduğunu kaydeden Jeoloji Mühendisi Kurtuluş Çelik, "İmar planlaması dikkatli bir şekilde yapılmalıdır" dedi. Cumhuriyet Mahallesi'nde 3 yıl öncesine kadar üretim yapılan tarlalarda şuanda binaların yükseldiğini ifade eden Çelik. "İnşaata talep var ve müteahhitler bu talebi karşılamaya çalışıyor. Muratbey Mahallesi'nde Özbey yolu üzerinde birkaç yıl öncesine kadar dikim yapılan arazilerde bugün inşaatlar yükseliyor. Torbalı Mahallesi'nde deseniz bu durum aynı. Atatürk Mahallesi'de inşaat sektöründe hareketlilik yaşayan bir bölge. 

İnşaat sektörü ova da bu şekil hızlı ilerlemeye devam ederse korkarım ki İÜ sene sonra Torbalı ovasında hasat edilen ürünlerin miktarındaki azalma dikkat çeken bir boyuta ulaşacaktır" diyerek sözlerini tamamladı. 



Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön