24 / 04 / 2024

tarımsal sit alanı ilanı

tarımsal sit alanı ilanı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yağmadan kurtarılan alanların sit alanı ilan edileceğini ve ekilmedik alan bırakılmayacağını söyledi.

Mazot desteği yüzde 281.6, gübre desteği yüzde 149.5 arttı! Tarımsal destek ödemelerinde 2023 depremi!

Tarımsal destekleme bütçesinden gelecek sene için en fazla pay, yüzde 35,2 ile alan bazlı tarımsal destek ödemeleri için ayrıldı. İşte ayrıntılar...

Tarımsal destek ödemeleri başladı! T.C. kimlik numarasının sonu 0, 2 ve 4 olanlar hesaplarınızı kontrol edin!

Tarımsal destek ödemesi alan vatandaşlar ödemelerin ne zaman hesaplarına aktarılacaklarını araştırıyorlar. Bakan Kirişçi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında T.C kimlik numarasının son hanesi göre ödemelerin yapıldığını duyurmuştu..

Malatya Kale'de tarımsal araziler imara açılıyor iddiası!

Malatya’nın Kale ilçesi Soğukpınar ve Düztarla mahallelerinde yer alan 2 bin dönümlük tarımsal arazinin belediye tarafından imara açıldığı ileri sürüldü. Konuya ilişkin yetkililerden açıklamalar geldi.

AOÇ tarımsal üretim alanı kiralayacak!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü tarafından Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bulunan bazı taşınmazlar tarımsal üretim alanı olarak kiralanacak.

AOÇ'nin tarımsal üretim alanı olarak kiralanması TBMM'de!

Atatürk Orman Çiftliğine ait bazı taşınmazların tarımsal üretim alanı olarak kiralanmak üzere ihaleye çıkartılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

AOÇ tarımsal üretim alanı kiralayacak!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünce, Ankara'nın Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde yer alan bazı taşınmazlar tarımsal üretim alanı olarak kiralanacak.

300 ova 'tarımsal sit alanı'yla korunacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 5 Aralık Dünya Toprak Günü'ne özel açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, koruma altına alınan ova sayısının 2023 yılına kadar 300'e çıkarılacağını söyledi.

Ankara Çubuk Ovasında tarımsal sit alanı olan araziler mecliste!

Ankara Çubuk ovasında tarımsal sit alanı ilan edilen araziler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Yeşil ovada ne kadarlık bir alanın tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini sordu..

Hatay Arsuz'da 45 bin dönümlük arazi sit alanı ilan edildi!

9 ilde Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen Tarım Ovası (Tarımsal Sit Alanı) uygulaması, Hatay Arsuz'daki 45 bin dönümlük alanı da kapsadı.

Karadeniz'de ovalar sit alanı değil!

Türkiye genelinde 141 bölge tarımsal SİT alanı olarak kabul edilirken, 71 bölge için ise çalışmalar devam ediyor. HES’lerin sayısının arttığı Karadeniz bölgesi ise listede yer bulamadı.

141 ovaya 'tarımsal sit' gibi koruma!

Tarım Bakanlığı, Türkiye genelinde 49 ildeki 141 ovayı SİT alanı gibi koruma altına alıyor. Böylece tarımsal nitelik taşıyan ovaların amaç dışı ve yanlış kullanımlar sonucu yok olmasının büyük oranda önüne geçilmiş olacak.

141 ovaya tarımsal sit koruması!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerinin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 49 ildeki 141 ovanın, koruma alanı ilan edildiğini belirterek "Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen bu ovalarımız artık 'tarımsal sit' gibi korunacak.

Faruk Çelik: Tarımsal sit alanına çivi dahi çakılamayacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım arazilerindeki daralmaya yönelik,“Şu an itibarıyla 184 ova tespit ettik. Bunların 140’ı şu anda Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Buraları tarımsal sit alanı olarak ilan ediyoruz ve buraya bir çivi dahi çakılamayacak” dedi.

tarımsal sit alanı ilanı Haberi

tarımsal sit alanı ilanı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Şu an Türkiye'de 184 ova belirledik. Yağmadan kurtardığımız ovalarımızdan 184'ünü tarımsal sit alanı ilan edeceğiz, ekilmedik bir karış yer bırakmayacağız. Topraktan silahlar falan değil, topraktan bereketin fışkırması için bu çalışmaları yoğunlaştıracağız" dedi.


Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen "Yapısal Sorunlar Perspektifinden Verimlilik ve Gıda Enflasyonu" konferansına katılan Çelik, Türkiye'nin artık önüne bakması gerektiğine işaret ederek, her alanda bilgiyi üreten, kullanan ve teknolojiye dönüştüren bir kamu-özel birlikteliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.


Bunda kamunun yanı sıra özel sektörün tutumunun da çok önemli olduğunu dile getiren ve bunun için kendilerine teşekkür eden Çelik, bundan sonrasında da çok büyük bir dayanışmaya ihtiyaç olduğunu, küresel siyasete yön veren, petrol savaşları diye bilinen savaşlar döneminin geride kalmak üzere...