18 / 04 / 2024

Tarsus mevzuata aykırı yapı

Tarsus mevzuata aykırı yapı

Mersin Tarsus Belediyesi tarafından park alanlarında daha önceden mevzuata aykırı olarak inşa edilen yapılar yıkıldı.

BDDK talimat verdi: Krediler amacına aykırı işlemlere konu edilmeyecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Lirası cinsinden açılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu olmaması için bireysel veya kurumsal müşterilere gerekli kontrollerin yapılması talimatı verildiğini bildirdi.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Rönesans Holding'ten Pandora Belgeleri açıklaması!

Rönesans Holding, Pandora Papers belgeleri ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Rönesans, hiçbir zaman yurt içinden yurt dışına yerel ya da uluslararası mevzuata aykırı herhangi bir fon transferi yapmamıştır" ifadeleri yer aldı.

Sakarya Karasu'da imara aykırı bina yıkım bekliyor! 

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan ve imara aykırı olan bina için geçtiğimiz sene yıkım kararı alınmıştı. Fakat bina için herhangi bir işlem yapmadı. 

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal edilenler şimdi ne yapacak? İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Hazine arazilerini kanuna aykırı şekilde satmaya çalışan 8 şüpheli yakalandı!

İzmir Urla'da hazine ve orman arazilerini kanuna aykırı olarak satmaya çalıştıkları öne sürülen 8 şüpheli yakalandı...

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi

Marmaris'teki imara aykırı yapıların yıkımına devam ediliyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları kapsamında imara aykırı olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Tarsus mevzuata aykırı yapı Haberi

Tarsus mevzuata aykırı yapı

Mersin Tarsus Belediyesi'nce park alanlarında daha önceden mevzuata aykırı olarak inşa edilen yapılar hakkında işlemler yapıldı.

Tarus Belediyesi'nde yer alan habere göre; Altaylılar Mahallesi'nde yer alan Ötüken Parkı’ndaki mevkuata ayrıkı yapının yıkımı, belediye ekipleri tarafından yapıldı.

Gerçekleşen yıkım işlemleriyle beraber kentte, daha önce uygunsuz olarak gerçekleşen tüm yapıların tespit edilmesi amacıyla kapsamlı bir çalışma gerçekleşirken, bu konuda atılacak adımlar hızlandı.

Bu konuda taviz veremeyeceklerinden bahseden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Parklar halkındır, halkımızın kullanımına sunulan alanlarda ve parkların içerisine mevzuata aykırı olarak inşaa edilen yapıların uygunsuzluklarının tespiti durumunda, bahse konu yapılar küçültmeler ile yasal sınırlara çekilecek ya da uygun olmaması durumunda tamamen yıkılacak. Parklarımızda yasal mevzuatlara aykırı, imar planları dışında, doğayı tahrip eden, halkın kullanım alanlarını kısıtlayan kaçak yapılaşmanın önüne geçmek...