26 / 04 / 2024

tatil bölgeleri

tatil bölgeleri

Türkiye'de otelcilik sektöründeki yenileme çalışmaları, yeni yatırım ve satın almaların finansman pazarında 20 milyar liralık kredi hacmi yaratacağı belirtiliyor. Türk turizm sektörünün finansman pazarında 20 milyar liralık kredi hacmi yaratacağı tahmin e

Tatil bölgelerindeki konut piyasası ivme kazanmaya devam ediyor! O illerde yaşayanlara talih kuşu kondu!

Tatil bölgelerindeki konut piyasası, 2023 Temmuz ayı itibarı ile ivme kazanmaya devam ediyor. Özellikle Muğla, Antalya ve Balıkesir İlçelerinde konut fiyatları ve yatırım getirileri rekor seviyelere ulaştı.

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye çıktı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla yazlık bölgelere talep arttı. Gözde tatil bölgeleri arasında yer alan Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye yükseldi.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31493 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile organize sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması amaçlanıyor.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31282 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kovid-19'la müstakil ve bahçeli evlere talep katlandı!

Kovid-19 sonrası tatil bölgeleri ve yazlıklara talebin artması, buralardaki konut piyasasını da hareketlendirdi. Bodrum'da konut satışları Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83,1 artış gösterdi.

Türkiye’nin en değerli tatil beldeleri belli oldu!

GABORAS tarafından hazırlanan ‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporuna göre Türkiye’nin en değerli tatil yerleri belli oldu. Türkiye’nin en değerli tatil beldesi; Bozcaada oldu...

tatil bölgeleri Haberi

tatil bölgeleri

Raporda, başta İspanya olmak üzere Akdeniz ülkelerinin, artan rekabette güçlerini koruyabilmek için otel yenilemelerine odaklandığı, İspanya'da kamu ve yerel yönetimlerin sağladığı destekleme ile yenilemelerin zorunlu hale getirildiği, Yunanistan'ın iki yıldır bu konuda ciddi yatırım yaptığı, Mısır'ın da otel yenileme yatırımlarında atağa geçtiği kaydedildi. Kıyı bölgelerinde otellerin 10-12 yılda, şehirlerde 15-20 yılda yenilenmesi gerektiği ifade edilen raporda, Türkiye'nin kıyı bölgelerindeki tesislerin % 65'inde değişik birimlerde farklı düzeylerde yenileme gerektiği vurgulandı. Turizm sektörünün konaklama yatırımlarının Türk kurumsal finansman pazarında oluşturduğu rakam, yaklaşık 10 milyar 930 milyon lirayı buluyor. Türk turizm 'sektörünün finansman pazarında 20 milyar liralık kredi hacmi yaratacağı tahmin ediliyor. 

Yeni...