18 / 04 / 2024

tavşancıl restorasyonları

tavşancıl restorasyonları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesinin iş birliğiyle Tavşancıl’da zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapıları bir bir restore ediyor.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Kaya Tavşancı tarafından kuruldu.

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

TOKİ Kütahya Tavşanlı alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Tavşanlı alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi yarın başlıyor.

TOKİ Kütahya'da 2 yeni okul inşa edecek!

Kütahya İli, Merkez İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi (Atatürk MTAL) 24 Derslikli Eğitim Binası, Tavşanlı İlçesi Ulucami Mahallesi (Tavşanlı Anadolu Lisesi) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

TAV Havalimanları, kira ödemelerini 2024 yılına erteledi!

TAV Havalimanları, DHMİ tarafından Antalya, Ankara, Gazipaşa, İzmir ve Bodrum havalimanlarının işletme hakkı sürelerinin ikişer yıl uzatıldığını ve kira ödemelerinin 2024 yılına ertelendiğini açıkladı.

TOKİ Kütahya 333 konut ihalesi yarın!

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 3.Etap 333 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Kütahya'ya 333 yeni konut!

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 3.Etap 333 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 3 Kasım 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanlığı'na Güçlü Batkın getirildi!

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanlığı'na Güçlü Batkın getirildi. 2005 yılından bu yana TAV Havalimanları Holding'de farklı görevler üstlenen Güçlü Batkın, görevi Bora İşbulan'dan devraldı...

TOKİ Kütahya Tavşanlı 481 konut ihalesi yarın!

Kütahya Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 2.Etap 481 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Kütahya Tavşanlı'ya 481 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 2.Etap 481 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 17 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

tavşancıl restorasyonları Haberi

tavşancıl restorasyonları

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı açıklamada, “Tarihi evlerin restorasyonu çalışmaları neticelendiğinde Tavşancıl’ımız bu alanda şaha kalkacaktır” dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesinin iş birliğiyle Tavşancıl’da zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapıları bir bir restore ediyor. Aslın uygun olarak restore edilen yapılar kente kazandırılarak tarihin içinde yenilenmiş olarak tekrar yerini alıyorlar. Çalışmalar hakkında bilgi veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Aslına uygun olarak inşa edilen tarihi evlerin yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için azami önem gösterilmektedir. Tarihi evlerdeki parsel yıkıntı ve molozdan temizlendikten sonra rekonstrüksiyon projesinde önerilen kotlara getirilerek aslına uygun bina temelleri radye olarak yapılan yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor. Yapılan tüm restorasyon işlerinde binaların kapı, pencere doğramalarında, merpen, tavan...