29 / 03 / 2024

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 



Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Dilovası ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, gerçekleştirdiği ziyaretlerde kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Büyükakın, Kocaeli'nin Dilovası’nda yerleşim yerlerinin sanayi bölgesinden çıkartılması için yeniden dönüşüm sürecinin başlatıldığını dile getirerek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kararı ile  TOKİ  tarafından Dilovası’nın dönüşümü kapsamında Tavşancıl’da yapılacak olan 1500 konut için bölgede kamulaştırma çalışmaları başladı” dedi.

Kocaeli de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

“YATAY MİMARİ HASSASYETİNE DİKKAT EDİLECEK” 

Büyükşehir Belediyesi olarak, yaklaşık 170 bin metrekare alanın 18 bin 500 metrekaresini kamulaştırdığını söyleyen  Başkan Büyükakın, “Tavşancıl rezerv yapı alanında yapılacak kamulaştırma yaklaşık maliyeti 128 milyon TL’dir. Şu ana kadar kamulaştırdığımız alan için toplam 15 milyon TL harcadık” şeklinde konuştu. Yeniden dönüşümde hiçbir vatandaşın zorlamaya tabii tutulmayacağını ifade eden Başkan Büyükakın, “Vatandaşımızın rızası ve arzusuyla gerçekleşen bu çalışmada yeninden dönüşüm olacak. Geleceğin Dilovası daha yaşanabilir ve çocuklarımızın daha mutlu olduğu bir yer olması için çalışıyoruz. Tavşancıl’da 1500 konutun inşası için bir taraftan TOKİ’nin mimari çalışmaları devam ediyor. Orada da yatay mimari hassasiyetine dikkat edilecek. Yüksek katlı binalar olmayacak” açıklamasını yaptı.

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!


Geri Dön