19 / 04 / 2024

Kocaeli'de tramvay hattı üzerindeki binalar için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli'de tramvay hattı üzerindeki binalar için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısında kiralama ihaleleri yapıldı, kamulaştırma kararları alındı ve idari para cezası kesildi. Tramvay Projesi kapsamında kamulaştırılması gereken binalar için kararını verdi.



Toplantının en önemli sonucu, Tramvay projesi kapsamında kamulaştırılması gereken binalar için kamulaştırma kararı alınması oldu Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında yapıldı. Encümende mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş yerlerinin kiralama ihaleleri yapıldı, idari para cezası kesilmesi ve kamulaştırma kararları alındı. 55 minibüsçüye ceza kesilen toplantıda, Encümen tarafından imar planları tamamlanan Sekapark-Otogar arası Tramvay Hattı Projesi kapsamında kamulaştırılacak binalar için kamulaştırma kararı alındı. 




İDARİ PARA CEZALARI KESİLDİ 


Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Körfez, Güney Mahallesi Tütünçiftlik Sahili'nde bulunan 26 adet sandal çekçek yeri Körfez Su Ürünleri Kooperatifi'ne 4 bin 150 TL'ye kiraya verildi. Ayrıca Gölcük'teki iki işyeri de kiralandı. Kiralama ihalelerinin yanı sıra Encümen Toplu Taşıma Daire Başkanlığı'nın teklifi ile 1608 sayılı Kanun'un 1. Maddesi'ııin ihlal edilmesi sebebiyle 55 minibüsçüye idari para cezası kesilmesine karar verdi. Zabıta Daire Başkanlığı'nın teklifi ile 3 araca park yasağı ihlali sebebiyle idari para cezası kesilmesine karar verildi.


 

KENT MEZARLIĞI İÇİN DE KAMULAŞTIRMA 

İZAYDAŞ çöp fabrikası koruma alanı projesi kapsamında kalan parsellerin, ÇayırköyDertepe Kentsel Gelişim Projesi kapsamında kalan parseller ve üzerindeki binaların kamulaştırılmaları kararı alındı. İzmit Şirintepe Park ve Rekreasyon alanı, Derince Çınarlı Park ve Rekreasyon alanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Mezarlığı Projesi kapsamında kalan parseller ve üzerindeki binaların, Derince Çınarlı Mahallesi Karaahmet Caddesi 14.50 metrelik yol projesi kapsamında kalan bina ve müştemilatlarının kamulaştırılmalarına karar verildi. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön